Go Back
Deze makkelijke Financiers met pistache en rabarber zijn ideaal voor bij de koffie of thee. Dit typische frans gebakje is heel eenvoudig en snel te maken, gewoon alles mengen en meer is het niet. Extra lekker aan deze kleine cakejes is dat we gemalen pistache gebruiken en de rabarber.

Financiers met pistache en rabarber

Deze makkelijke Financiers met pistache en rabarber zijn ideaal voor bij de koffie of thee. Dit typische frans gebakje is heel eenvoudig en snel te maken, gewoon alles mengen en meer is het niet. Extra lekker aan deze kleine cakejes is dat we gemalen pistache gebruiken en de rabarber.
Gang dessert, gebak
Porties 12

Equipment

  • Cupcake bakvorm (best siliconen)

Ingrediƫnten
  

  • 125 gr boter
  • 110 gr pistachenoten (gepeld en ongezouten)
  • 50 gr amandelmeel (of poeder)
  • 250 gr poedersuiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 5 eiwitten
  • 2 takken rabarber

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de beurre noisette. Hiervoor doe je boter in een pannetje, laat deze eerst zachtjes smelten. Zet deze nu op een middelhoog vuur en laat al roerend pruttelen tot de boter mooi goudbruin is en naar noten begint te ruiken. Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.
  • Doe de pistachenoten in een blender en maal fijn (tot de textuur van amandelmeel).
    Doe de fijngemalen pistachenoten in een mengkom samen met het amandelmeel, poedersuiker, bakpoeder, zeste van citroen en eiwitten. Meng goed, dit zal een vrij stevig deeg zijn. Giet hierbij de afgekoelde boter en meng of mix nog even kort.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Vet de bakvormpjes goed in met wat boter. Dit is heel belangrijk anders zullen de cakejes aan de bodem blijven kleven.
    Vul de vormpjes voor zo'n 3/4 met het deeg en leg er 1 a 2 stukjes/reepjes rabarber op.
    Bak de financiers zo'n 15 a 20min in de oven tot ze mooi gaar en lichtjes goudbruin gebakken zijn.
  • Haal de cakejes uit de oven en laat ze eerst 10min afkoelen in de vormp alvorens te ontvormen en verder volledig te laten afkoelen op een rooster.
    Smakelijk
Trefwoord bij de koffie, boter, gebak, kleine cakejes, pistachenoten, rabarber