Ga terug
Deze frisse plattekaastaart met aardbeien en een bodem van speculaas is gewoon onweerstaanbaar lekker. Een taart waar je geen oven voor nodig hebt en ook nog eens super makkelijk en snel te maken is. Deze kwarktaart is een ideaal dessertje voor tijdens een warme zomerdag.

Plattekaastaart met aardbeien

Deze frisse plattekaastaart met aardbeien en een bodem van speculaas is gewoon onweerstaanbaar lekker. Een taart waar je geen oven voor nodig hebt en ook nog eens super makkelijk en snel te maken is. Deze kwarktaart is een ideaal dessertje voor tijdens een warme zomerdag.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Springvorm 20 a 22cm

Ingrediƫnten
  

  • 100 gr boter
  • 150 gr speculaas
  • 5 blaadjes gelatine (Dr Oetker)
  • 1 sinaasappel
  • 500 gr plattekaas
  • 1 el honing
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml room
  • 25 gr poedersuiker
  • aardbeien

Instructies
 

  • Begin met het beleggen van zowel de bodem als zijkanten van de springvorm met bakpapier. Voor de zijkanten, deze kan je best eerst wat invetten met boter zo zal het papier beter blijven plakken.
  • Smelt de boter op een zacht vuurtje.
    Maal de speculaas tot fijne kruimels.
    Meng de gesmolten boter met de speculaas tot een ietwat plakkerige massa.
    Schep dit mengsel op de bodem van je springvorm, spreid goed uit en duw aan. De hele bodem dient mooi egaal bedekt te zijn.
    Laat dit opstijven in de koelkast terwijl je de plattekaas topping maakt.
  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
    Pers het sap uit de sinaasappel en doe in een kookpotje. Verwarm dit tot net onder het kookpunt, niet laten koken. Voeg hier de uitgeknepen blaadjes gelatine aan toe, zet even opzij om ietwat te kunnen afkoelen.
    Doe de plattekaas, honing en de zaadjes van de vanillestok in een mengkom en mix dit alvast even los. Voeg hier het sinaasappel-gelatine mengsel aan toe, mix opnieuw kort tot een mooie egale massa.
    Neem een tweede kom en klop hierin room met de poedersuiker tot het de textuur heeft van yoghurt of plattekaas. Het mag niet te stijf zijn aangezien je dit nog makkelijk moet kunnen mengen.
    Meng de opgeklopte room met het plattekaas mengsel, meng dit met een spatel. Meng vooral niet te lang, zo blijft dit lekker luchtig.
    Schep dit plattekaas mengsel op de opgesteven speculaaskorst,
    Laat dit minsten 4h of langer opstijven in de koelkast.
  • Voor het serveren, verwijder je de springvorm.
    Decoreer de taart overvloedig met aardbeien. Je kan deze in blokjes of schijfjes snijden. Of halveer ze gewoon
    Smakelijk!
Trefwoord aardbeien, dessert, gemakkelijk dessert, no bake, plattekaas, speculaas, zomers dessert