Ga terug
Deze snelle chocodemousse zonder ei is het ideale snelle dessertje zonder een hele resem aan ingrediënten. Het geheim van deze chocomousse is de roomkaas. Je kan trouwens eender welke chocolade (puur, melk of witte) gebruiken, mislukken kan gewoon niet!

Snelle chocolademousse

Deze snelle chocodemousse zonder ei is het ideale snelle dessertje zonder een hele resem aan ingrediënten. Het geheim van deze chocomousse is de roomkaas. Je kan trouwens eender welke chocolade (puur, melk of witte) gebruiken, mislukken kan gewoon niet!
Gang dessert
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 120 gr chocolade puur, melk, wit of een mix
  • 140 gr roomkaas type Philadelphia
  • 1 tl vanille essence
  • 160 ml room
  • 40 gr poedersuiker

Afwerking

  • 200 ml room
  • 1 el poedersuiker
  • 2 a 3 el bessen confituur (optioneel)
  • blauwe bessen en paaseitjes afwerking

Instructies
 

  • Begin met het smelten van de chocolade au bain-marie.
    Doe ondertussen de roomkaas in een mengkom samen met de vanille essence.
    Giet de gesmolten chocolade over de roomkaas.
    Mix tot een gladde massa, dit gaat het gemakkelijkste met een handmixer.
  • Klop de room stijf of met de poedersuiker. Klop de room niet te stijf aangezien je deze nog makkelijk moet kunnen mengen.
    Spatel de room onder het chocolade-roomkaas mengsel tot een mooie gladde mousse.
    Verdeel de mousse over glaasjes en laat minstens 30min of langer (kan ook de dag voordien al) opstijven in de koelkast
  • Voor de afwerking
    Klop de room met de poedersuiker en optioneel de confituur stijf op. Werk de chocolademousse af met de opgeklopte room en eventueel wat blauwe bessen en paaseitjes.
    Smakelijk
Trefwoord chocolade, chocolademousse, paaseieren, pasen, room, roomkaas