Ga terug
Deze Panna Cotta taart met witte chocolade en sinaasappel is toch echt een zonnetje op je bord! Een heerlijke gemakkelijke taart gemaakt met een zanddeeg korst gevuld met een panna cotta op basis van room, mascarpone en witte chocolade. Ideaal om van te smullen bij de koffie in het weekend

Panna Cotta taart met witte chocolade en sinaasappel

Deze Panna Cotta taart met witte chocolade en sinaasappel is toch echt een zonnetje op je bord! Een heerlijke gemakkelijke taart gemaakt met een zanddeeg korst gevuld met een panna cotta op basis van room, mascarpone en witte chocolade. Ideaal om van te smullen bij de koffie in het weekend
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Taarvorm van +/- 22 a 24cm

Ingrediƫnten
  

  • 1 portie taartdeeg of zandeeg (zie notities hieronder)
  • 3 gr blaadjes gelatine ( ik gebruik Dr. Oetker)
  • 300 ml room
  • 50 gr suiker
  • 50 gr witte chocolade
  • 110 gr mascarpone
  • 1/2 tl vanille essence
  • 3 a 4 (bloed)sinaasappel

Instructies
 

  • Ga je zelf het taartdeeg maken, dan dien je dit eerst te maken. Voor het recept hiervan zie je hieronder bij de notities.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed je taartvorm met het taartdeeg, verwijder het overtollige deeg en prik enkele gaatjes in de bodem in het deeg. Je kan best de taarvorm nog eerst zo'n 15min in de diepvries zetten zodat het goed stevig is.
    Bak vervolgens de taart blind in de oven voor zo'n 20min. Verwijder vervolgens de bakbonen en het bakpapier en bak nog eens zo'n 5 a 10min tot het deeg mooi goudbruin gebakken is. Haal uit de oven en laat afkoelen zodat de korst kan uitharden. Ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.
  • Nog een leuke en vooral lekkere tip!! Na het afkoelen van de korst kan je deze binnenin nog insmeren met wat gesmolten witte chocolade.
  • Terwijl de korst aan het afkoelen is, kan je de vulling meer bepaald de panna cotta gaan maken.
    Begin met de gelatine te weken in koud water.
    Doe de room in een kookpotje samen met de suiker en de witte chocolade (in kleine stukjes). Zet op een zacht vuurtje zodat de chocolade rustig kan smelten. Breng dit tot net onder het kookpunt en haal dan van het vuur. Voeg de geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine toe, roer even zodat deze kunnen oplossen.
    Doe hier vervolgens de mascarpone bij samen met de vanille, de fijngeraspte zeste van 1/2 sinaasappel en het sap van 1 sinaasappel. Roer goed tot een gladde massa.
    Laat de panna cotta eerst even afkoelen op kamertemperatuur (zo'n 10min) en giet dan in de afgekoelde korst. Zet voor minstens 3 a 4h (of een nachtje) in de koelkast om op te stijven.
  • Werk de taart vlak voor het serveren nog af met plakjes (bloed)sinaasappel.

Notities

Je kan hiervoor taartdeeg van de winkel gebruiken of maak deze snel zelf. Ik gebruik altijd dit no-fail receptje (zie recept)
Trefwoord bakken, bloedsinaasappel, mascarpone, panna cotta, sinaasappel, taart, witte chocolade, zanddeeg