Ga terug
Deze kipreepjes met zoete aardappel frietjes is het ideale gezonde gerechtje om het weekend mee in te gaan. Gemakkelijk en snel te maken! De kipreepjes worden gemarineerd in een Griekse marinade, de frietjes krijgen eveneens een lekkere kruidenmix. Serveren doen we met een gezonde avocado mayonaise.

Kipreepjes met zoete aardappel frietjes

Deze kipreepjes met zoete aardappel frietjes is het ideale gezonde gerechtje om het weekend mee in te gaan. Gemakkelijk en snel te maken! De kipreepjes worden gemarineerd in een Griekse marinade, de frietjes krijgen eveneens een lekkere kruidenmix. Serveren doen we met een gezonde avocado mayonaise.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Gemarineerde kipreepjes

  • 4 (enkele) kipfilets
  • 1 teentje look
  • 1 tl oregeno
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el citroensap
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zoete aardappel frietjes

  • 800 a 900 gr zoete aardappelen
  • 1,5 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 snuifje cayennepeper
  • snuifje uienpoeder en lookpoeder optioneel
  • Olijfolie
  • Zout
  • 2 el maizena optioneel

Avocado mayonaise

  • 2 avocado's
  • 1,5 el Griekse yoghurt
  • 1/4 (kleine) sjalot
  • 1 snuifje cayennepeper
  • Zout

Instructies
 

Gemarineerde kipreepjes

  • Begin met de kipfilets in dunne reepjes te snijden. Doe in een ruime kom en zet even opzij.
    Maak de marinade door fijngehakte look te mengen met de kruiden, het citroensap, een snuifje zout en 1el olijfolie. Giet de marinade over de kip en laat minstens 20min of langer marineren. Dek ze af met plasticfolie en bewaar in de koelkast.
  • Bak de kip mooi gaar en goudbruin vlak voor het serveren in een pan met wat olijfolie.

Zoete aardappel frietjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de zoete aardappelen in frietjes.
    TIP !! Ik schil zoete aardappelen nooit, je mag dit wel doen maar hoeft niet
    TIP !! Je hoeft de aardappelen niet super fijn te snijden, ze mogen wat grover zijn.
    Maak de marinade door het gerookt paprikapoeder te mengen met een snuifje cayennepeper (wil je ze iets pikanter, voeg iets meer toe), zout (optioneel wat lookpoeder en uienpoeder) en zo'n 2,5 a 3el olijfolie.
    Optioneel kan je de frietjes eerst mengen met de maizena en voeg vervolgens de marinade toe. Meng goed en bak de frietjes mooi goudbruin en gaar in de oven, hussel af en toe door de frietjes. Reken op zo'n 25min.

Avocado mayonaise

  • Terwijl de frietjes bakken, kan je de mayonaise maken.
    Doe het vruchtvlees van de avocado in een blender of foodprocessor samen met de yoghurt, sjalot, royale snuif zout en cayennepeper. Mix tot een gladde saus.
    Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
    TIP ! Leg de pit van een avocado in de mayonaise om het verkleuren tegen te gaan.
  • Serveer de gebakken kip met de frietjes, de avocado mayonaise, wat plakjes komkommer en verkruimel er eventueel wat feta over
    Smakelijk!
Trefwoord comfort food, feta, frietjes, guacamole, kip, lekker en eenvoudig, mayonaise, zoete aardappel, zoete aardappel frietjes