Kipreepjes met zoete aardappel frietjes
Deze kipreepjes met zoete aardappel frietjes is het ideale gezonde gerechtje om het weekend mee in te gaan. Gemakkelijk en snel te maken! De kipreepjes worden gemarineerd in een Griekse marinade, de frietjes krijgen eveneens een lekkere kruidenmix. Serveren doen we met een gezonde avocado mayonaise.
Gemarineerde kipreepjes
- 4 (enkele) kipfilets
- 1 teentje look
- 1 tl oregeno
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el citroensap
- Olijfolie
- Peper en zout
Zoete aardappel frietjes
- 800 a 900 gr zoete aardappelen
- 1,5 tl gerookte paprikapoeder
- 1 snuifje cayennepeper
- snuifje uienpoeder en lookpoeder optioneel
- Olijfolie
- Zout
- 2 el maizena optioneel
Avocado mayonaise
- 2 avocado's
- 1,5 el Griekse yoghurt
- 1/4 (kleine) sjalot
- 1 snuifje cayennepeper
- Zout
Avocado mayonaise
Terwijl de frietjes bakken, kan je de mayonaise maken.Doe het vruchtvlees van de avocado in een blender of foodprocessor samen met de yoghurt, sjalot, royale snuif zout en cayennepeper. Mix tot een gladde saus.Proef en voeg eventueel nog wat zout toe. TIP ! Leg de pit van een avocado in de mayonaise om het verkleuren tegen te gaan. Serveer de gebakken kip met de frietjes, de avocado mayonaise, wat plakjes komkommer en verkruimel er eventueel wat feta over Smakelijk!
Trefwoord comfort food, feta, frietjes, guacamole, kip, lekker en eenvoudig, mayonaise, zoete aardappel, zoete aardappel frietjes