Ga terug
Deze gevulde aardappel met gehakt is altijd een goed idee om op je weekmenu te zetten. Een eenvoudig en snel te maken recept dat je ook op voorhand al kan maken. De vulling kan je ook gebruikten om courgettes, paprika, tomaat, of eender welke groente op te vullen

Gevulde aardappel met gehakt

Deze gevulde aardappel met gehakt en guacamole is altijd een goed idee om op je weekmenu te zetten. Een eenvoudig en snel te maken recept dat je ook op voorhand al kan maken. De vulling kan je ook gebruikten om courgettes, paprika, tomaat, of eender welke groente op te vullen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 6 a 8 (middelgrote) aardappelen (bloemige)
  • 1 ui
  • 500 gr gehakt (gemengd of kip)
  • 2 teentjes look
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder (of cayennepeper)
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 tl suiker
  • 150 gr kidneybonen (of cannellini bonen)
  • Geraspte kaas
  • Zure room (om te serveren
  • Guacamole (zie recept bij notities)
  • Olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • We gaan beginnen met het poffen van de aardappel.
    Verwarm de oven voor op 220 graden. Prik enkel gaatjes in de aardappelen, wrijf ze goed in met olijfolie en kruid ze met zout. Leg op een bakplaat en pof ze in de oven. Draai ze tussendoor wel even. Reken op zo'n 1h alvorens ze gaar zijn.
    (Zie tips en vragen voor de snelle manier om te poffen in de microgolfoven)
  • Terwijl de aardappelen in de oven staan, kan je de vulling maken.
    Pel de ui en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat de ui niet bruin worden.
    Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Roer regelmatig.
    Doe de fijngehakte look, komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder bij in de stoofpot. Roer even en laat 1min mee bakken.
    Giet er de tomatenblokjes bij gevolgd door de suiker en kidneybonen (spoel deze wel eerst).
    Laat zo'n 15 a 20min zachtjes sudderen.
    TIP ! Deze vulling kan je makkelijk al een paar dagen op voorhand maken en bewaren in de koelkast of diepvries.
  • Als de aardappelen gaar zijn, haal uit de oven.
    Snij het topje van de aardappelen. Je kan ook de onderkant egaal bijsnijden zodat de aardappelen rechtop blijven staan.
    Hol de aardappelen uit, we gaan deze in dit receptje niet meer gebruiken maar je kan er de volgende dag wel puree van maken.
    Vul de aardappelen met de vulling, strooi er wat geraspte kaas over en gratineer dit onder de ovengrill.
    Ondertussen kan je eventueel nog snel de guacamole maken (zie recept bij notities).
    Serveer de aardappelen met wat zure room en de guacamole.
    Smakelijk

Notities

Het lekkerste en gemakkelijkste recept voor guacamole :
  • 2 avocado’s
  • 2el griekse yoghurt
  • 1/4 sjalot
  • Cayennepeper
  • Zout
Doe het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met de yoghurt, sjalot en een flinke snuif cayennepeper en zout. Mix tot een gladde massa. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Trefwoord aardappelen, doordeweeks recept, gehakt, meal preppen, tomatensaus