Ga terug
Dit zijn de lekkerste yoghurt pannenkoeken die je ooit geproefd hebt. Ze zijn heerlijk luchtig, fluffy en dankzij de yoghurt lekker fris van smaak. Bovendien zijn deze pancakes ook nog eens gezond, voedzaam, je kan ze meal preppen en zelfs invriezen.

Yoghurt pannenkoeken

Dit zijn de lekkerste yoghurt pannenkoeken die je ooit geproefd hebt. Ze zijn heerlijk luchtig, fluffy en dankzij de yoghurt lekker fris van smaak. Bovendien zijn deze pancakes ook nog eens gezond, voedzaam, je kan ze meal preppen en zelfs invriezen.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 90 gr havermout
  • 30 gr speltbloem (of gewone patisseriebloem)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el suiker (of kokosbloesemsuiker, Stevia, ...)
  • 200 gr griekse yoghurt + extra om te serveren
  • 1 tl vanille essence
  • 2 eieren
  • Olie
  • Vers fruit om te serveren

Instructies
 

  • Maal de havermout fijn in een blender.
    Je kan er nu voor kiezen om de overige ingredienten allemaal tesamen in de blender te scheppen en mixen tot een glad deeg.
    Of doe het havermoutmeel in een mengkom samen met de speltbloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en suiker. Meng goed.
    Roer de yoghurt los met de vanille en eieren. Giet dit bij de droge ingredienten en meng/mix tot een glad deeg.
    Verhit een pan met een scheut olie en bak kleine pannenkoekjes mooi goudbruin. Zo'n 2 a 3min per kant.
    Serveer de pannenkoekjes met nog wat extra yoghurt en vers fruit.
    Smakelijk
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, meal preppen, ontbijt, pannenkoeken, yoghurt