Ga terug
Mascarpone cake met druiven. Wat dacht je van deze heerlijk makkelijke herfstige mascarpone cake met druiven? Een lekker luchtige cake waar je weinig werk aan hebt, ideaal om tijdens het weekend te bakken. De druiven kan je perfect vervangen door eender welk fruit (appel, peer, bessen, ...)

Mascarpone cake met druiven

Wat dacht je van deze heerlijk makkelijke herfstige mascarpone cake met druiven? Een lekker luchtige cake waar je weinig werk aan hebt, ideaal om tijdens het weekend te bakken. De druiven kan je perfect vervangen door eender welk fruit (appel, peer, bessen, ...)
5 van 1 stem
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 170 gr suiker
  • 1,5 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 250 gr mascarpone
  • 260 gr zelfrijzende bloem
  • 60 gr amandelmeel
  • 200 gr druiven (groen of blauwe)
  • 150 gr poedersuiker
  • 2 a 3 el druivensap of citroensap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
    Gebruik je een gewone rechthoekige bakvorm of een springvorm, beleg de bodem met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
    Gebruik je net zoals mij een bundt cake bakvorm dan is het heel belangrijk om de vorm goed in te vetten en te bebloemen.
  • Doe de eieren, suiker en zeste van citroen in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix deze romig en luchtig voor zo'n 3 a 4min.
    Giet er dan de zonnebloemolie bij en meng goed.
    Voeg de mascarpone lepel per lepel toe en mix tot een mooie gladde massa.
    Meng de zelfrijzende bloem met het amandelmeel en voeg dit in delen toe aan het deeg.
    Giet de helft van het deeg in de bakvorm en verdeel hierover de helft van de druiven.
    Giet hierover het resterende deeg gevolgd door de resterende druiven.
    Bak de cake zo'n 50 a 60min in de oven (hangt af van de bakvorm). Als de cake iets te bruin wordt, verlaag de temperatuur. De baktijd zal dan iets langer worden.
    Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
    Haal uit de oven en laat de cake eerst zo'n 10min afkoelen in de bakvorm, ontvorm dan en laat verder afkoelen op een rooster.
    TIP : Heb je een combi stoomoven en heb je de functie om deels hetelucht en deels met stoom/vocht te bakken. Gebruik deze dan met het minste vochtgehalte
  • Voor de glazuur, meng de poedersuiker met 2el druivensap of citroensap. Meng goed.
    In het begin zal het vrij droog/brokkelig zijn maar als je blijft roeren krijg je een mooi dik papje. Het glazuur moet een dik papje zijn, als het te lopend is, zal deze niet op de cake blijven "plakken". Is het glazuur nog te droog, begin dan met een 1tl extra citroensap of druivensap.
    Giet het glazuur over de cake en laat 10min of langer opstijven.
    Serveer
Trefwoord bakken, cake, dessert, druiven, gemakkelijk dessert, gemakkelijk recept, mascarpone