Ga terug
Gebakken cheesecake dip. De bekende en o zo lekkere kaastaart verwerkt in een dip met bessen en koekjes. Deze gebakken cheesecake dip is een origineel en simpel recept waar je weinig werk aan hebt en waarmee je eindeloos kan variëren.

Gebakken cheesecake dip

De bekende en o zo lekkere kaastaart verwerkt in een dip met bessen en koekjes. Deze gebakken cheesecake dip is een origineel en simpel recept waar je weinig werk aan hebt en waarmee je eindeloos kan variëren.
Gang dessert
Porties 5

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 600 gr roomkaas type Philadelphia
  • 90 gr suiker
  • 1 tl zeste van citroen
  • 1 citroen (sap)
  • 50 gr vanille puddingpoeder
  • 200 ml room
  • 200 gr rode bessen
  • koekjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Vet een ovenschaal in met wat boter
  • Scheid de eieren.
    Doe de eigelen in een mengkom samen met roomkaas, suiker, zeste van citroen, het sap van 1 citroen en de puddingpoeder. Mix tot een gladde massa luchtige massa.
    Klop de eiwitten stijf en klop de room ook stijf in een andere kom.
    Spatel eerst de opgeklopte room doorheen het roomkaas mengsel gevolgd door de opgeklopte eiwitten. Meng goed maar niet te lang zodat je niet al de lucht eruit mengt.
    Giet dit mengsel in de ovenschaal, verdeel hierover de besjes en breek een paar koekjes in grote stukken strooi dit over het cheesecake mengsel. Duw de koekjes een beetje in dit mengsel.
    Bak de cheesecake voor zo'n 30 a 35min in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is. Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen.
    Serveer de dip lauw met koekjes om te dippen.
    Smakelijk
Trefwoord cheesecake, dessert, gemakkelijk dessert, kaastaart, roomkaas