Ga terug
Ontbijtcake met abrikozen en pistache. Een gezonde cake op basis van havermout, pistachenoten en yoghurt, een simpel en snel te maken gezond ontbijt of tussendoortje. Een healthy, glutenvrij zomers gebakje met stukjes abrikozen, deze kan je perfect vervangen door ander zomers fruit

Ontbijtcake met abrikozen en pistache

Een gezonde cake op basis van havermout, pistachenoten en yoghurt, een simpel en snel te maken gezond ontbijt of tussendoortje. Een healthy, glutenvrij zomers gebakje met stukjes abrikozen, deze kan je perfect vervangen door ander zomers fruit
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • muffinbakvorm of mini ovenschaaltjes

Ingrediënten
  

  • 2 abrikozen (+ extra om af te werken)
  • 2 eieren
  • 2 el agavesiroop (of maple syrup of honing)
  • 100 gr yoghurt
  • 1 tl vanille essence
  • 60 gr havermout
  • 20 gr pistachenoten (fijngemalen)
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl gember (optioneel) (fijngeraspt)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de bakvormpjes of ovenschaaltjes in met wat vetstof.
    Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snij in kleine blokjes
  • Doe de eieren, yoghurt, agavesiroop en vanille in een mengkom en roer los.
    Voeg de havermout, fijngemalen pistache, bakpoeder en de fijngeraspte gember toe.
    Meng goed.
    Voeg de blokjes abrikozen toe en meng nog even kort.
    Vul de bakvormpjes of ovenschaaltjes met het deeg. Vul ze niet tot helemaal bovenaan omdat ze tijdens het bakken nog een beetje zullen rijzen.
    Bak de cakejes mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 25min.
    Check met een satéprikker of ze gaar zijn binnenin.
    Haal uit de oven en laat ze ietwat of helemaal afkoelen.
  • De ontbijtcakejes kan je zowel lauw als koud eten.
Trefwoord abrikozen, gezond ontbijt, gezond recept, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, pistache