Ga terug
Loaded nacho's. Deze loaded nacho's zijn een origineel simpel hapje voor tijdens een zomerse borrel of als starter bij een barbecue. In deze lekkere eenvoudige nachoschotel vind je de typishe maïstortilla's, reepjes varkenshaasje, snelle gepekelde groentjes en een romige chili dip

Loaded nacho's

Deze loaded nacho's zijn een origineel simpel hapje voor tijdens een zomerse borrel of als starter bij een barbecue. In deze lekkere eenvoudige nachoschotel vind je de typishe maïstortilla's, reepjes varkenshaasje, snelle gepekelde groentjes en een romige chili dip
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr varkenshaasje
  • 1,5 el sriracha of sambal oelek
  • 5 el passata - tomatensaus
  • 1,5 el vissaus
  • 2 el honing
  • 1 el limoensap
  • zout
  • Olijfolie - zonnebloemolie
  • 100 gr cheddar (gerapst)
  • 1 zak Maistortilla chips

Gepekelde groentjes

  • 2 wortelen
  • 1 komkommer
  • 6 radijsjes
  • 30 ml rijstwijnazijn (of gewone azijn)
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout

Chilidip

  • 150 gr griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 tl sriracha of sambal oelek (optioneel)
  • zout

Instructies
 

Gepekelde groentjes

  • Schil de wortelen en snij in dunne reepjes
    Snij ook de komkommer in heel dunne reepjes
    Hak de radijsjes fijn.
    Doe de groentjes in een kommetje.
    Meng de azijn met de suiker en zout en giet over de groentjes. Meng voorzichtig en zet in de koelkast tot voor het serveren.
    TIP > Laat de groentjes minstens 30min of langer pekelen. Je kan dit ook al de avond voordien maken voor extra veel smaak.

Chilidip

  • Meng de griekse yoghurt, mayonaise, zoete chilisaus, optioneel nog wat sriracha of sambal oelek en een snuifje zout. Bewaar koel.

Varkenshaasje

  • Snij het varkenshaasje in de fijne reepjes. Zet even opzij.
    Meng de sriracha of sambal oelek met de passata/tomatensaus, vissaus, honing, limoensap, snuifje zout en 1el olie.
    Voeg 2el van dit pittig sausje toe aan de reepjes varkenshaasje en meng goed.
    Verhit een pan of wok met een scheutje olie en roerbak het vlees kort. Het vlees mag nog wat rozig zien aangezien ze nog verder zullen bakken in de oven.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Neem een ruime ovenschaal.
    Bedek de bodem van de ovenschaal met een deel van de maistortilla's. Schep hierop de helft van de reepjes varkenshaasje. Giet hierover een beetje van de chilisausje en strooi er wat cheddar over. Bedek opnieuw met de chips, gevolgd door de resterende stukjes vlees, chilisausje en kaas. Als laatstje nog een laagje chips en wat kaas.
    Zet voor zo'n 5 a 8min in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de chips bovenaan lichtjes begint te bruinen.
    Haal uit de oven en serveer direct met de gepekelde groentjes en de chili dip.
    Smakelijk