Ga terug
Kip met granaatappel. Heerlijke "sticky" kip gemarineerd met granaatappelmelasse geserveerd met een lekker lichte tabouleh van bulgur en bloemkool. Een zomers receptje dat je ook op de barbecue kan klaarmaken.

Kip met granaatappel

Heerlijke "sticky" kip gemarineerd met granaatappelmelasse geserveerd met een lekker lichte tabouleh van bulgur en bloemkool. Een zomers receptje dat je ook op de barbecue kan klaarmaken.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Kip

  • 4 kippendijen (zonder bot)
  • 1 teentje look
  • 3 el granaatappelmelasse
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl komijnzaad
  • peper en zout
  • olijfolie

Tabouleh

  • 125 gr quinoa
  • 200 gr bloemkool
  • 2 takjes selder
  • 1 handvol radijzen
  • 1 lente-ui
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 kl munt (fijngehakt)
  • 1 citroen
  • 150 gr granaatappelpitjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Feta (optioneel)

Instructies
 

Bereiding kip

  • Pel de look, hak fijn en doe in een mengkom.
    Voeg de granaatappelmelasse, citroensap, komijnzaad, royale snuif zout en peper en 2el olijfolie toe.
    Doe hierbij de kippendijen en meng goed zodat ze door de marinade bekekt zijn.
    Dek af en laat minstens 1h of langer marineren.
    Terwijl kan je de tabouleh maken.

Tabouleh

  • Spoel eerst de quinoa onder koud water.
    Kook dan gaar zoals vermeld op de verpakking. Ik voeg altijd een blokje bouillon toe aan het water.
    Giet de quinoa af, laat uitlekken en afkoelen.
  • Doe de bloemkool in een blender en mix tot kruimels.
    Hak de selder in kleine blokjes.
    Snij de radijsjes fijn.
    Hak de lente-ui fijn.
    Meng de afgekoelde quinoa met de bloemkool kruimels, blokjes selder, radijsjes, lente-ui, peterselie en munt.
    Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Meng goed.
    Bewaar koel
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Leg de kippendijen in een ovenschaal en bak ze mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 20 a 25min. Draai ze tijdens het bakken zodat ze aan beide kanten mooi bruin worden.
    Je kan de kip natuurlijk ook op de barbecue bakken.
    Serveer de kip met de tabouleh salade.
    Werk af met granaatappelpitten & verbrokkelde feta.
    Smakelijk
Trefwoord barbecue, bulgur, doordeweeks recept, granaatappel, kip, snelle recepten, tabouleh