Rabarber crumble cake met pudding
Een heerlijk eenvoudige cake met laagjes makkelijke cake, vanillepudding, rabarber en een havermoutcrumble. Een feestje voor op tafel en bij de koffie zeker nu we volop in het rabarberseizoen zijn. En op en top zomers recept
Cake
- 250 gr boter/margarine (kamertemperatuur)
- 220 gr suiker
- 4 eieren
- 300 gr zelfrijzende bloem
- 1 el vanille essence
- 350 gr rabarber
Pudding
- 500 ml melk
- 1 vanillestokje
- 50 gr maizena
- 50 gr suiker
- 1 ei
Crumble
- 40 gr suiker
- 10 gr vanillesuiker
- 50 gr boter
- 50 gr patisseriebloem
- 50 gr havermout
Vanillepudding
Begin met het maken van de pudding dan kan deze ietwat afkoelen.Doe de melk (maar hou 5el apart) samen met de zaadjes van de vanillestok in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook.Meng ondertussen de maizena, suiker, ei en de 5el melk. Roer tot een glad papje.Giet dit papje al roerend bij de warme melk. Laat al roerend inkoken tot een mooi dikke pudding. Haal van het vuur en leg direct een stukje plasticfolie bovenop de pudding. Zo zal er geen velletje op de pudding komen. Laat de pudding afkoelen.
Trefwoord bakken, cake, crumble, rabarber, vanillepudding