Ga terug
Een heerlijk eenvoudige cake met laagjes makkelijke cake, vanillepudding, rabarber en een havermoutcrumble. Een feestje voor op tafel en bij de koffie zeker nu we volop in het rabarberseizoen zijn. En op en top zomers recept

Rabarber crumble cake met pudding

Een heerlijk eenvoudige cake met laagjes makkelijke cake, vanillepudding, rabarber en een havermoutcrumble. Een feestje voor op tafel en bij de koffie zeker nu we volop in het rabarberseizoen zijn. En op en top zomers recept
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

Cake

  • 250 gr boter/margarine (kamertemperatuur)
  • 220 gr suiker
  • 4 eieren
  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • 1 el vanille essence
  • 350 gr rabarber

Pudding

  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 50 gr maizena
  • 50 gr suiker
  • 1 ei

Crumble

  • 40 gr suiker
  • 10 gr vanillesuiker
  • 50 gr boter
  • 50 gr patisseriebloem
  • 50 gr havermout

Instructies
 

Vanillepudding

  • Begin met het maken van de pudding dan kan deze ietwat afkoelen.
    Doe de melk (maar hou 5el apart) samen met de zaadjes van de vanillestok in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook.
    Meng ondertussen de maizena, suiker, ei en de 5el melk. Roer tot een glad papje.
    Giet dit papje al roerend bij de warme melk. Laat al roerend inkoken tot een mooi dikke pudding.
    Haal van het vuur en leg direct een stukje plasticfolie bovenop de pudding. Zo zal er geen velletje op de pudding komen.
    Laat de pudding afkoelen.

Cake

  • Was de rabarber en snij in blokjes van zo'n 3 a 4cm.
    Zet even opzij.
  • Beleg een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.
    Doe de zachte boter/margarine en suiker in een mengkom (van je keukenmachine) en mix licht en romig voor zo'n 3 a 4min.
    Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Voeg ook de vanille essence toe.
    Als laatste voeg je de bloem toe en mix tot een mooi glad deeg. Zet even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Crumble

  • Doe beide suikers, boter, bloem en havermout in een mengkom en kneed tot een crumble.
  • Giet het deeg van de cake in de springvorm.
    Schep hierop de afgekoelde pudding en spreid mooi egaal uit.
    Verdeel hierover de blokjes rabarber gevolgd door de crumble
    Bak de cake zo'n 60min in de oven tot de cake mooi gaar is.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, cake, crumble, rabarber, vanillepudding