Ga terug
Brioche toast belegd met frangipane en rabarber ofwel een "Bostock", een origineel en snel te maken gerecht voor bij het ontbijt, brunch of als dessert.

Brioche met frangipane en rabarber

Brioche toast belegd met frangipane en rabarber ofwel een "Bostock", een origineel en snel te maken gerecht voor bij het ontbijt, brunch of als dessert.
Gang brunch, dessert, Ontbijt
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 4 dikke sneetjes briochebrood
  • 4 el rabarberconfituur (of andere confituur)
  • 125 gr boter/margarine (op kamertemperatuur)
  • 125 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 tl zeste van sinaasappel
  • 125 gr amandelmeel
  • 1 a 2 stokken rabarber
  • 4 el amandelschaafsel
  • Yoghurt - plattekaas - ijs om te serveren

Instructies
 

  • Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Leg hierop de snede briochebrood.
    Smeer ze in met de rabarberconfituur
    Zet even opzij.
  • Doe de zachte boter/margarine en suiker in een mengkom (van je keukenmachine)
    Mix los en luchtig voor zo'n 5min.
    Voeg het ei toe en mix even goed door.
    Doe hierbij de zeste van sinaasappel en amandelmeel en mix tot een dikke pasta.
    Smeer de frangipane bovenop het laagje confituur en zorg dat de toast bovenaan helemaal bedekt is met de frangipane.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Snij de rabarber in reepjes van zo'n 5cm en duw een klein beetje in de frangipane.
    Strooi hierover het amandelschaafsel.
    Bak de toasts in de oven voor zo'n 20min tot de frangipane mooi gaar en goudbruin gebakken zijn.
    Laat ietwat afkoelen en serveer lauw met wat yoghurt, plattekaas of ijs.
    Smakelijk
Trefwoord brioche, brunch, dessert, frangipane, ontbijt, rabarber