Ga terug
Pasta met gehaktballetjes en kruidensaus

Pasta met gehaktballetjes en kruidensaus

Een snelle simpele pasta met een kruidenroomsaus op basis van mascarpone en kruidige gehaktballetjes, een ideale doordeweekse maaltijd
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Gehaktballetjes

  • 800 gr gehakt (kip of gemengd)
  • 1 ei
  • 50 gr panko of paneermeel
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 1,5 el basilicum (fijngehakt)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1,5 el kervel (fijngehakt)
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl Provençaalse kruiden (optioneel)
  • snuifje Zout

Kruidensaus

  • 500 gr mascarpone
  • 100 ml bouillon (kip of groente)
  • 1 el basilicum (fijngehakt)
  • 2 el kervel (fijngehakt)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1,5 el bieslook (fijngehakt)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 citroen
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 20 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
  • zout

Instructies
 

Gehaktballetjes

  • Doe het het gehakt in een mengkom.
    Voeg alle ingredienten toe en meng goed.
    Als het gehakt nog iets te plakkerig is, voeg nog wat extra panko of paneermeel toe.
    Rol balletjes van het gehakt. TIP > Gebruik een ijsschepper, dit gaat veel makkelijker.
    Je kan de gehaktballetjes ofwel in de pan bakken met wat olijfolie of bak ze in de oven op 180 graden (zo'n 20 a 25min). Draai ze tijdens het bakken af en toe.

Kruidensaus

  • Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.
    Doe alle ingrediënten in een blender/foodprocessor en mix tot een gladde saus.
    Giet de saus in een kookpotje en verwarm. Laat niet koken.
    TIP > Je kan deze saus ook koud mengen onder de pasta.
    Proef van de saus en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en of citroensap
    Meng de saus met de pasta en serveer direct met de gehaktballetjes.
    Smakelijk
Trefwoord gehakt, gehaktballen, kruiden, mascarpone, pasta