Hak de kervel grof en doe in een blender samen met pijnboompitten, look, Parmezaanse kaas, citroen, peper, zout en zo'n 3el olijfolie.Mix tot een dikke pasta. Je kan eventueel nog wat extra olijfolie toevoegen om deze wat smeuiger te maken. Bewaar de pesto afgedekt in de koelkast.
Flammkuchen
Schil de witte asperges en verwijder het harde onderste.Kook de asperges 5min in gezouten water en laat even uitlekken. Deze hoeven nog niet gaar te zijn, ze zullen nog verder bakken in de oven.
Meng ondertussen de crème fraîche met 20gr Parmezaanse kaas, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een bakplaat en smeer in met de crème fraîche.Snij de asperges in de lengte doormidden en schik ze naast elkaar op de flammkuchen. Strooi de resteren de 10gr Parmezaanse kaas over de asperges.Bak voor zo'n 10 a 12min in de oven tot het deeg mooi krokant, goudbruin en gaar is. Serveer direct met de pesto en plakjes ham.Smakelijk
Trefwoord apero, asperges, champignons, hapje, kervel, snel klaar