Ga terug
Spiesjes met varkenshaasje, nectarine en harissa

Spiesjes met varkenshaasje, nectarine en harissa

Heerlijke en makkelijke te maken spiesjes van varkenshaasje met harissa marinade en frisse stukjes nectarine
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • Satéstokjes

Ingrediënten
  

Spiesjes

  • 800 gr varkenshaasje
  • 2,5 el (milde) harissa
  • 3 el olijfolie
  • 1,5 el honing
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1,5 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 3 nectarines (niet te hard - niet te rijp)
  • 1 a 2 paprika's (optioneel)
  • Snuifje zout

Harissa dip

  • 200 gr griekse yoghurt
  • 2 el harissa
  • 1/2 limoen (sap)
  • snuifje zout

Instructies
 

Harissa dip

  • Meng alle ingredienten voor de dip en bewaar in de koelkast

Spiesjes

  • Doe de harissa, olijfolie, honing, look, korianderpoeder, oregano, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder en zout in een mengkom en roer los.
    Snij het varkenshaasje in hapklare blokjes en voeg toe aan de marinade. Meng goed en laat minstens 30min of langer marineren.
  • Halveer de nectarines, verwijder de pit en snij ook in hapklare blokjes (probeer dezelfde grootte als het vlees).
    Verwijder de zaadjes van de paprika en snij in plakjes (ongeveer dezelfde grootte als het vlees en nectarines).
  • Maak de spiesjes door afwisselend stukjes paprika, nectarine en vlees op de satéstokjes te steken.
    Bak de spiesjes op de barbecue tot het vlees gaar is, bak niet te lang om het vlees lekker sappig te houden.
    Serveer direct met de dipsaus
Trefwoord barbecue, bbq, harissa, nectarine, snelle recepten, varkenshaasje