Ga terug
Salade met asperges, croutons en ricottacrème

Salade met asperges, croutons en ricottacrème

Een heerlijke lente salade met gegrilde asperges, krokante croutons en een groene ricottacrème. Een ideale doordeweekse maaltijd of als bijgerecht bij een barbecue.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Salade

  • 1 bussel witte asperges
  • 1 bussel groene asperges
  • 5 sneetjes brood (of een half stokbrood)
  • 150 gr erwten diepvries
  • 100 gr peultjes
  • 2 bollen burrata optioneel
  • Peper en zout
  • Olijfolie

ricottacrème

  • 350 gr ricotta
  • 2 el griekse yoghurt
  • 100 gr spinazie
  • 2 el kervel vers of diepvries - (fijngehakt)
  • 1 lente-ui (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

Salade

  • Schil de witte asprges en kook ze voor zo'n 3 a 4min in licht gezouten water.
    De asperges dienen nog niet gaar te zijn aangezien ze nog gegrild zullen worden.
    Schep de asperges uit het wat er laat goed uitlekken.
    Blancheer de erwten en peultjes in hetzelfde water. Giet dan af en spoel direct onder koud water. Laat goed uitlekken.
    Snij de sneetjes brood in kleine blokjes. Verhit een pan met een royale scheut olijfolie en bak hierin de blokjes brood mooi goudbruin. Schep uit de pan en leg op een stuk keukenpapier.
    Verhit een grillpan (of BBQ) met een scheut olijfolie.
    Verwijder ondertussen het harde achterste van de groene asperges en halveer de asperges. Gril de (groene en witte) asperges in de pan tot ze mooi beetgaar zijn. Kruid ze ondertussen nog goed met peper en zout.
    Maak ondertussen de ricottacrème

Ricottacrème

  • Doe alle ingrediënten voor de crème in een blender of foodprocessor en mix tot een mooie gladde crème.
    TIP > Je kan deze crème al makkelijk een dag op voorhand maken.
  • Serveer de asperges met de croutons, erwtjes, peultjes, optioneel de burrata en de ricottacrème.
    Smakelijk !
Trefwoord asperges, barbecue, bbq, bijgerecht, doordeweeks recept, vegetarisch