Ga terug
Cheesecake met kokos & dulce de leche

Cheesecake met kokos & dulce de leche

Een heerlijke gebakken cheesecake met een exotische kokos toets en een zalige dulce de leche
5 van 1 stem
Gang dessert

Equipment

  • Springvorm van +/- 20 a 22cm

Ingrediënten
  

Bodem

  • 140 gr margarine/boter (gesmolten)
  • 60 gr pistachenoten (fijn gemalen)
  • 225 gr speculaasjes (fijn gemalen)
  • 3 el suiker

Vulling

  • 300 gr kokosyoghurt
  • 300 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 3 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1,5 tl zeste van limoen
  • 1 tl vanille essence

Afwerking

  • 200 gr stevige kokosyoghurt (*)
  • 1 tl zeste van limoen
  • 1 blik dulce de leche
  • Blauwe bessen of bramen (afwerkingà
  • Pistachenoten (afwerking)

Instructies
 

Voor de bodem

  • Beleg de bodem en de zijkanten van de springvorm met bakpapier.
  • Meng de fijngemalen speculaasjes, pistache en suiker met de gesmolten boter/margarine.
    Schep dit mengsel in de springvorm, verdeel over de springvorm en duw goed aan.
    Zet even opzij.

Voor de vulling

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de kokosyoghurt en roomkaas in een mengkom (van je keukenmachine) en mix tot een gladde massa.
    Voeg de suiker, zeste van limoen en vanille essence toe en meng nog even.
    Voeg één voor één de eieren en meng tot een mooi glad beslag.
    Giet dit beslag over de speculaasbodem en bak de cheesecake zo'n 50 a 55min in de oven.
    De taart zal nog een beetje "wiebelig" en wak zijn.
    Laat de kaastaart volledig afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Dit zal er voor zorgen dat de taart niet zal scheuren.
    Eenmaal afgekoeld zet in de koelkast om op te stijven. Je kan de taart het best een nachtje laten opstijven in de koelkast.

Afwerking

  • Klop de kokosyoghurt los met de zeste van limoen.
    Smeer de cheesecake bovenaan in met de losgeklopte yoghurt en werk af met de dulce de leche, bessen en grof gehakte pistachenoten.
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruikte deze kokosyoghurt van Albert Heijn 
Je kan eventueel ook kokosroom losgeklopte hiervoor of klop wat gewone room op. 
Trefwoord dulce de leche, kaastaart, kokos, limoen, speculaas