Ga terug
Garnalenburger

Garnalenburger

Heerlijk simpele burger op basis van garnalen, geserveerd met gekarameliseerde ui. Een snel doordeweeks recept dat je ook als hapje kan serveren
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Gekarameliseerde ui

  • 2 rode uien
  • 3 el olijfolie
  • 1 el suiker
  • 1 el balsamico azijn
  • zout

Garnalenburgers

  • 400 gr garnalen (gepeld en schoongemaakt) Ik gebruikte gamba's
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el koriander (fijngehakt) geen fan, vervang dan door peterselie
  • 2 el bieslook
  • 2 lente-uitjes
  • 3 tl vissaus
  • 1/2 rode chili (fijngehakt)
  • 2 el citroensap
  • 50 gr panko (eventueel extra)
  • Zout
  • Olijfolie

Om te serveren

  • 4 broodjes of toast
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el peterselie of koriander (fijgehakt)

Instructies
 

  • Gekarameliseerde ui
  • Pel de ui en snij in dunne plakjes.
    Verhit de olijfolie in een stoofpot en stoof hierin de ui mooi zacht.
    Zet het vuur niet te hard, de ui mag niet te snel bruin worden.
    Roer regelmatig.
    Eenmaal de ui mooi zacht, voeg de suiker en snuifje zout toe. Laat verder zachtjes bakken tot de ui mooi gekarameliseerd is. Haal dan van het vuur, voeg de azijn toe en meng nog even. Zet even opzij.

Garnalenburgers

  • Hak de de lente-ui grof en doe in een blender samen met de garnalen.
    Mix tot een grof gehakt (maak er geen puree van).
    Voeg de peterselie, koriander, bieslook, vissaus, rode chili, citroensap, panko en zout.
    Meng nog even kort.
    Als dit mengsel iets te nat is, voeg nog wat extra panko toe.
    Vorm 4 burgers van dit mengsel. Je kan de burgers meteen bakken of nog even laten opstijven in de koelkast.
    Verhit een pan met olijfolie en bak de burgers mooi goudbruin aan beide kanten.
    Terwijl de burgers bakken, kan je de griekse yoghurt mengen met de mayonaise en peterselie/koriander.
    Rooster ook even kort de broodjes
    Als de burgers mooi goudbruin zijn gebakken, serveer direct.
    Smeer de broodjes in met wat van de yoghurt-mayonaise, beleg met de burger en werk af met de gekaramaliseerde ui.
    Smakelijk
Trefwoord burger, garnalen, hapje, snelle recepten