Go Back
Gezonde kaastaart met bloedsinaasappel

Gezonde kaastaart met bloedsinaasappel

Een lichtere versie van kaastaart op basis van griekse yoghurt
Gang dessert, Ontbijt

Ingrediƫnten
  

  • 2 eieren
  • 300 gr griekse yoghurt
  • 3 el honing
  • 1 tl vanille essence
  • 2 el vanille puddingpoeder
  • 1 tl zeste van sinaasappel (fijngeraspt)
  • 150 gr blauwe bessen
  • 2 bloedsinaasappels
  • handvol amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Verwijder de schil van de bloedsinaasappels en snij in plakjes.
  • Doe de eigelen, yoghurt, honing, vanille essence, vanille puddingpoeder en zeste van sinaasappel in een mengkom en mix los voor zo'n 2 a 3min.
  • Klop in een tweede kom de eiwitten stijf op.
  • Spatel voorzichtig en kort de opgeklopte eiwitten door het yoghurtmengsel.
    Voeg de blauwe bessen toe en meng nog even vluchtig.
    Giet beslag in een bakvorm of ovenschaal en verdeel er bovenop de plakjes bloedsinaasappel. Strooi hierover het amandelschaafsel
  • Bak de kaastaart zo'n 45min in de oven tot deze mooi stevig gebakken is.
    Laat ietwat afkoelen en serveer.
    Je kan deze ook koud eten maar ik vind deze persoonlijk lauw op z'n lekkerst.
Trefwoord blauwe bessen, bloedsinaasappel, cheesecake, citrus, kaastaart, yoghurt