Ga terug
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

Een feestelijk gehaktbrood met Italiaanse smaakmakers
5 van 4 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Gehaktbrood in bladerdeeg

  • 900 gr kippengehakt
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 120 gr zongedroogde tomaten
  • 120 gr gegrilde rode paprika (uit bokaal)
  • 200 gr panchetta
  • 30 gr pijnboompitten
  • 100 gr Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • 1 el oregano
  • 1 tl tijm
  • 60 gr Panko of paneermeel
  • 1 pak bladerdeeg vierkant of rechthoekig
  • 1 ei
  • Peper en zout

Tomatensaus

  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes look
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 3 el rode pesto
  • 1 kl oregano
  • 2 tl suiker
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

Voor het gehaktbrood

  • Pel de sjalot en look en hak fijn.
    Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes
    Snij de paprika in kleinere stukjes (verwijder de zaadjes indeen deze nog niet zijn verwijderd)
    Rooster de pijnboompitten goudbruin
    Snij de panchetta in kleinere stukjes
  • Meng het gehakt met de sjalot, look, zongedroogde tomaten, paprika, pijnboompitten, panchetta, Parmezaanse kaas, oregano, tijm, panko/paneermeel, peper en zout.
    Meng goed. Voelt het gehakt nog wat nat aan, voeg nog wat extra panko/paneermeel toe.
    Vorm het gehakt tot een broodje. Laat eventueel 15min opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Rol het gehaktbrood in het bladerdeeg.
    Of je kan het gehaktbroodje ook op het bladerdeeg leggen. Maak aan weerszijde van het broodje insnijdingen in het bladerdeeg om de 1,5 cm ongeveer zodat je strookjes krijgt. Vouw de strookjes kruiselings over het gehaktbroodje.
    Kluts het ei los en wrijf er het bladerdeeg mee in.
    Bak het gehaktbrood zo'n 40 a 45min in de oven.
    Ondertussen kan je de tomatensaus maken

Voor de tomatensaus

  • Pel de ui en look en hak fijn.
    Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie
    Stoof hierin de sjalot eerst mooi glazig voor zo'n 8min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg de look toe en laat zo'n minuutje mee bakken.
    Voeg de tomatenblokjes, pesto, oregano, suiker, peper en zout toe. Roer goed en laat zo'n 20min zachtjes sudderen.
  • Serveer de tomatensaus bij het gehaktbrood.
    Serveertip > lekker met geroosterde krieltjes
    Smakelijk !
Trefwoord bladerdeeg, gehakt, gehaktbrood, pasen