Verkruimel de speculaasjes (hoeft niet super fijn te zijn, je moet nog wat beet hebben) en zet even opzij.Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.Smelt de boter/margarine en laat even afkoelen.Doe de bloem, suiker en bakpoeder in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Meng al even.Voeg één voor één de eieren toe en meng goed tot een mooi glad deeg.Giet hierbij de gesmolten boter/margarine en meng terug goed.Voeg de verkruimelde speculaasjes, blokjes appel en 2el speculaaspasta toe. Meng nog even kort. Laat het deeg een uurtje rusten.
Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie.Schep wat deeg (TIP > gebruik een ijsschep) in het ijzer en bak mooi goudbruine wafeltjes.Leg de gebakken wafeltjes op een rooster en laat afkoelen
Voor de speculaaspasta glazuur. Doe zo'n 4el speculaaspasta in een kommetje en smet op een zacht vuurtje.Voeg 2el poedersuiker toe en laat ietwat afkoelen.Strooi wat van de glazuur over de wafels en laat even opstijven. Ter info > de glazuur blijft ietwat plakkerig. Smakelijk