Ga terug
Filodeeghapjes met brie & cranberry-mosterd dip

Filodeeghapjes met brie & cranberry-mosterd dip

Een feestelijk origineel hapje perfect om te serveren met de feestdagen. De filorolletjes zijn gevuld met veenbessen compote, brie & kip. Geserveerd met een dip op basis van cranberries & mosterd
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Filodeeghapjes

  • 2 kipfilets
  • 2 el Maille Honing Mosterd
  • 250 gr Veenbessen - Cranberries Vers of diepvries
  • 1 sinaasappel
  • 150 gr Brie
  • 12 plakjes filodeeg
  • 1 el honing
  • Olijfolie of zonnebloemolie
  • Peper en zout

Cranberry-Mosterd dip

  • 5 el cranberry compote
  • 1 el dijon mosterd
  • 1 el honing
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de compote. De compote ga je deels gebruiken in het hapje en deels voor de dip.
    Doe de veenbessen in een kookpot samen met het sap van een sinaasappel, 1tl zeste van sinaasappel en 3el suiker. Zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes sudderen tot een dikke compote. Dit duurt zo'n 15 a 20min. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
    TIP!! De compote kan je makkelijk al 2 dagen op voorhand maken
  • Voor de kip
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Kruid de kipfilets met peper en zout
    Wrijf de kipfilets in met Maille honing mosterd.
    Leg in een ovenschaal en bak de kipfilets mooi gaar & goudbruin.
    Haal uit de oven laat volledig afkoelen.
    TIP !! Je kan de kip al makkelijk een dag op voorhand bakken.
  • Voor de dip.
    Neem ongeveer 120gr van de cranberry compote en doe in een blender samen met de Dijon mosterd, honing, peper en zout.
    Mix tot een gladde saus.
    Bewaar koel tot voor het serveren.
    TIP !! Je kan deze dip al makkelijk een dag op voorhand maken
  • Voor de filodeeg rolletjes.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Snij de kipfilet in kleine blokjes.
    Snij de brie in dunne plakjes.
    Neem 1 plakje filodeeg, lepel hierop een beetje van de cranberry compote gevolgd door wat blokjes kip en een plakje brie. Rol op en leg op de bakplaat. Wrijf goed in met olijfolie of zonnebloemolie.
    Doe hetzelfde met de rest van de plakjes filodeeg.
    Strooi wat honing over de rolletje en bak ze mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12 a 15min.
    Eenmaal mooi goudbruin gebakken, haal uit de oven en serveer direct met de cranberry-mosterd dip.
    Smakelijk
Trefwoord brie, cranberries, feestdagen, hapje, kerstmis