Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Mascarpone taart met Raffaello en frambozen, een simpel en snelle kerststronk zonder te baken. Perfecte afsluiter van je kerstmenu en kerstdiner. Je hebt er geen oven voor nodig en makkelijk de dag voordien al te maken. Ideaal voor de feestdagen!

Mascarpone taart met Raffaello en frambozen

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone taart met Raffaello en frambozen, een simpel en snelle kerststronk zonder te baken. Perfecte afsluiter van je kerstmenu en kerstdiner. Je hebt er geen oven voor nodig en makkelijk de dag voordien al te maken. Ideaal voor de feestdagen!
4.50 van 2 stemmen
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 1 Cakevorm (+/- 30cm)

Ingrediënten
  

  • 3 blaadjes gelatine
  • 300 ml slagroom
  • 500 gr mascarpone
  • 75 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • +/- 20 lange vinger koekjes
  • +/- 8 a 10 Raffaello's (+ extra om te decoreren)

Coulis frambozen & veenbessen (*)

  • 175 gr suiker
  • 175 ml water
  • 250 gr veenbessen (vers of diepvries)
  • 150 gr frambozen (diepvries) + extra om te decoreren

Instructies
 

  • We beginnen met de coulis.
    TIP! Maak deze al een dag op voorhand dan kan deze helemaal afkoelen en opstijven.
    Doe de suiker en water in een kookpotje en breng zachtjes naar het kookpunt. Roer dan even om de suiker te laten oplossen. Doe er dan de veenbessen en frambozen bij. Laat zo'n 20 a 30min zachtjes sudderen tot het fruit moes/compote is geworden. Roer af en toe. Het zal even duren alvorens de veenbessen moes worden.
    Mix dan de compote en haal door een zeef. Vang de coulis op. Roer en duw goed zodat je er alles uithaalt. Laat de coulis volledig afkoelen.
  • Vervolgens gaan we de taart maken.
    Hiervoor gaan we eerst de gelatine blaadjes weken in koud water.
    Doe ondertussen 100ml room in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de geweekte blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen.
    Zet even opzij
  • Doe de mascarpone in een ruime mengkom. Doe er de poedersuiker en vanille bij. Mix tot een gladde crème. Giet er de 200ml slagroom bij en klop op tot een stevige mousse. Giet er dan ook het room-gelatine mengsel bij. Klop nog even goed tot een stevige mousse. Zet even kort in de koelkast
  • Bekleed dan de binnenkant van je cakevorm met bakpapier. Hiervoor kan je de binnenkant best eerst wat invetten met boter zo zal het papier beter blijven zitten.
    Zorg dat het bakpapier aan de zijkanten goed overhangt. Dit zal je helpen om de taart makkelijker te ontvormen.
  • Smeer dan een royale laag van de mascarpone crème op de bodem en zijkanten. Je mag niets meer van de bodem en zijkanten zien.
    Leg op de bodem dan een laagje lange vinger koekjes, je zal deze misschien ietwat moeten breken. Smeer op de koekjes een laagje van de coulis. Verkruimel hierover dan de Raffaello's.
    Vul de vorm verder op met de mascarpone crème. Bovenaan leg je dan nog een laagje lange vinger koekjes en duw deze ietwat in de crème.
    Dek dan af met plasticfolie.
  • Zet voor minstens 3h in de koelkast. Mag natuurlijk ook langer, bijvoorbeeld een nachtje.
  • Zo'n 30min voor het serveren, zet je de vorm even in de diepvries. Zo zal je hem makkelijker kunnen snijden.
    TIP! Hou er rekening mee, dat je de vorm hebt ingesmeerd met boter. Dus als je wilt ontvormen, zal je een paar minuten geduld moeten hebben.
    Decoreer de taart met frambozen, Raffaello's en de overgebleven coulis.
    Smakelijk

Notities

(*) Ik maak nu zelf mijn coulis omdat je de combinatie veenbes-framboos niet in de winkel zal vinden. Geen zin om deze te maken, dan gebruik je gewoon coulis van de winkel. Hier zal je enkel een frambozen coulis vinden maar dat is ook super lekker. Meestal kan je deze vinden in de diepvries. 
Trefwoord cranberries, dessert, feestdagen, feestmenu, frambozen, kerstdessert, kerstdiner, kerstmenu, kokos, mascarpone, op voorhand maken, raffaello, snel klaar, veenbessen