Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Biscuit met witte chocolade en aardbeien, een taart om mee uit te pakken. Een heerlijk luchtige biscuit met een crème op basis van mascarpone en witte chocolade. En als verrassing ook nog stukjes Raffaello.

Biscuit met witte chocolade en aardbeien

Lekker makkelijk recept voor Biscuit met witte chocolade en aardbeien, een taart om mee uit te pakken. Een heerlijk luchtige biscuit met een crème op basis van mascarpone en witte chocolade. En als verrassing ook nog stukjes Raffaello.
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 8

Equipment

  • 1 of 2 springvormen (22 a 23cm)

Ingrediënten
  

  • 350 gr aardbeien
  • +/- 12 stuks Raffaello's

Biscuit

  • 40 gr boter
  • 6 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gr suiker
  • 200 gr patisseriebloem (+ extra snuifje bakpoeder)

Mascarpone - witte chocolade crème

  • 150 gr witte chocolade
  • 200 gr mascarpone
  • 1/2 tl vanille extract
  • 175 ml room

Instructies
 

Biscuit

  • Vet een springvorm goed in en bebloem ook. Ik heb de bodem ook nog bekleed met bakpapier.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter.
    Doe de eieren en vanille extract in een mengkom. Begin dit los te mixen. Doe er vervolgens de suiker bij en klop op hoge snelheid tot dit bijna vervijfvoudigd is. Klop toch zeker voor zo'n 7 a 8min. Giet er de gesmolten boter bij en blijf nog even goed doormixen.
    Zet je mixer dan uit. Voeg de bloem met bakpoeder toe. Ik meng dit dan altijd verder met een spatel. Meng dit voorzichtig en niet te lang, schep ook goed naar onder aangezien de bloem zal zakken. Het is normaal dat het deeg terug ietwat zal inzakken.
  • Schep het deeg in de springvorm. Ik gebruikte 2 springvormen en dan verdeel je het deeg mooi over deze 2 bakvormen. Je kan ook 1 grote vorm gebruiken
    Bak de biscuit mooi goudbruin in de oven voor 30 a 40min (afhankelijk of je 2 bakvormen gebruikt of 1 grote)
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Laat zo'n 5 a 6min afkoelen in de vorm en verwijder dan de buitenste rand van de springvorm. Laat zo verder volledig afkoelen.
    TIP! Het kan zijn dat de biscuit aan de randen ietwat inzakt maar omdat we de biscuit volledig gaan inwrijven met crème maakt dit niet uit
    TIP! Bak de biscuit al een dag op voorhand dan kan ik ie ietwat steviger worden.

Mascarpone - witte chocolade crème

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
    Doe de mascarpone en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los. Giet er dan de gesmolten chocolade bij en mix opnieuw los tot een gladde crème.
    Giet er de room bij en klop op tot een stevige crème.
    Zet dit zo'n 15min in de koelkast om nog iets steviger te worden.

Samenstelling

  • Heb je de biscuit in één bakvorm gebakken. Snij deze dan horizontaal doormidden zodat je 2 gelijke helften hebt.
    Heb je 2 aparte biscuits gebakken, dan hoeft dit niet
  • Leg een biscuit helft of 1 van de 2 biscuits op een groot serveerbord. Smeer in met een laagje crème.
    Verdeel hierover wat blokjes aardbeien, dit mag vrij royaal zijn. Verkruimel zo'n 7 a 8 Raffaello's en strooi ook over de aardbeien.
    Leg hierop de tweede biscuit helft of de tweede biscuit. Duw wat aan.
    Smeer nu alles in met de crème. Zorg dat je nog een beetje overhoudt, dan kan je nog wat toefjes spuiten als decoratie.
    Bewaar de taart op een koele plaats
    Decoreer met toefjes van de crème, aardbeien en nog wat Raffaello's
    Smakelijk
Trefwoord aardbeien, biscuit, dessert, gebak, mascarpone, raffaello, taart, witte chocolade