Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Speculaasmousse taart, een heerlijke taart dat je kan maken bij iedere gelegenheid. De taart bestaat uit een mousse van mascarpone en speculaas, meer bepaald speculaaspasta met binnenin nog stukjes Madeleines. De afwerking is nog wat gesmolten speculaaspasta.

Speculaasmousse taart

Lekker makkelijk recept voor Speculaasmousse taart, een heerlijke taart dat je kan maken bij iedere gelegenheid. De taart bestaat uit een mousse van mascarpone en speculaas, meer bepaald speculaaspasta met binnenin nog stukjes Madeleines. De afwerking is nog wat gesmolten speculaaspasta.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • 1 Springvorm +/- 24cm

Ingrediƫnten
  

  • 3 blaadjes gelatine (ik gebruik Dr. Oetker)
  • 40 ml melk
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr speculaaspasta + zo'n 3 a 4el extra voor de afwerking
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 350 ml room
  • 8 a 10 stuks madeleines (gewoon gekocht in de winkel)

Instructies
 

  • Bekleed de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier.
  • Begin met de gelatine te weken in koud water.
    Verhit de melk tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de geweekte blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet even opzij.
  • Doe de mascarpone, speculaaspasta, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Klop deze los tot een gladde massa.
    Giet er dan het melk-gelatine mengsel bij en de room. Klop dit op tot een mooie stevige mousse. Proef even van de mousse, misschien wil je deze nog iets zoeter, voeg dan nog wat poedersuiker toe.
  • Snij de Madeleines dwars doormidden zodat je 2 helften krijgt.
    Bedek de bodem met een deel van de Madeleines. Dit hoeft niet perfect te zijn, er mogen nog wat gaatjes zijn.
    Schep hierop de helft van de mousse en spreid mooi egaal uit. verdeel hierover de rest van de Madeleines en schep er de rest van de mousse over. Spreid mooi egaal uit. Zet minsten 4h of langer in de koelkast.
  • Voor de afwerking gaan we zo'n 3 a 4 volle eetlepels speculaaspasta au bain-marie smelten. Zorg ervoor dat er zeker geen water of vocht bij kan want dan gaat deze meteen schiften.
    Eenmaal gesmolten, giet over de opgesteven mousse. Spreid uit zodat je een mooi egaal laagje hebt. Zet nog voor minstens 10min (mag ook langer) in de koelkast.
  • En dan smullen maar!
Trefwoord dessert, lekker en eenvoudig, mascarpone, no bake, snel klaar, speculaas, speculaaspasta, voor bij de koffie