Pompoen cake met kaneel
Lekker makkelijk recept voor Pompoen cake met kaneel, een herfstig kruidig gebak om tijdens het weekend te maken. Deze eenvoudige cake die gewoon niet kan mislukken heeft binnenin een zalig laagje kaneel.
Kaneel laagje
- 50 gr suiker
- 2,5 tl kaneel
- 1 el patisseriebloem
Pompoen cake
- 75 gr boter
- 320 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
- 3/4 tl baking soda
- 1,5 tl kaneel (*)
- 300 gr pompoenpuree (**)
- 110 gr bruine suiker (= cassonade)
- 100 gr suiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 160 ml melk
(*) Je zou hier ook speculaas -of koekkruiden voor kunnen gebruiken. Of misschien heb je wel een potje pumpkin spice kruiden, dan kan je deze ook perfect gebruiken.
(**) Pompoenpuree maak je door geschilde blokjes pompoen gaar te stomen of te koken (niets aan toevoegen). Eenmaal gaar, pureer je dit. Hier kan vrij veel water inzitten nog. Doe de puree in een kookpotje en zet op een hoog vuur om het meeste water te verdampen. Roer goed zodat deze niet aanbakt. Laat dan volledig afkoelen. Wanneer de puree is afgekoeld kan er nog wat water op komen te staan, giet dit er dan af. Bewaar dit zo'n 3 a 4 dagen in de koelkast of vries in. Ideaal dus als je nog wat restjes hebt. Je kan eventueel restjes nog verwerken in een aardappelpuree.
(**) Geen zin om zelf pompoenpuree te maken. Ga dan naar AH naar de babyvoeding. Daar hebben ze potjes pure pompoenpuree
Trefwoord bakken, cake, gebak, herfst, kaneel, pompoen, pompoenpuree