Ga terug
Deze makkelijke zuiderse Pastasalade met kip, pancetta en feta is er eentje om deze zomer op je weekmenu te zetten. Een makkelijke salade met de nodige pasta, stukjes gegrilde kip, krokanta pancetta, groentjes en een dressing op basis van feta. SImpel, snel klaar, weinig werk en bomvol smaak

Pastasalade met kip, pancetta en feta

Deze makkelijke zuiderse Pastasalade met kip, pancetta en feta is er eentje om deze zomer op je weekmenu te zetten. Een makkelijke salade met de nodige pasta, stukjes gegrilde kip, krokanta pancetta, groentjes en een dressing op basis van feta. SImpel, snel klaar, weinig werk en bomvol smaak
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 350 gr pasta (penne, farfalle, ... )
  • 12 sneetjes pancetta (dunne sneetjes)
  • 3 kleine kipfilets
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl oregano (of Italiaanse kruiden)
  • 1/2 komkommer
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 200 gr kerstomaten
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Feta dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 1 tl honing
  • 50 gr feta (+extra)

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar in licht gezouten water. Giet af, spoel goed onder koud water en laat dan goed uitlekken en afkoelen.
  • Ondertussen kan je pancetta bakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de sneetjes pancetta op de bakplaat, laat ze niet overlappen.
    Bak de pancetta mooi goudbruin in de oven voor zo'n 10min. Hou goed in de gaten dat deze niet te bruin wordt. Haal dan uit de oven, leg de plakjes op keukenpapier en laat zo volledig afkoelen. De pancetta zal zo krokanter worden.
  • Snij de kipfilets dwars doormidden zodat je dunne lapjes hebt.
    Meng zo'n 3el olijfolie met gerookt paprikapoeder, oregano (of Italiaanse kruidenmix) peper en zout. Wrijf de kipfilets hiermee in. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten in een (grill)pan. Eenmaal gebakken, laat ietwat afkoelen (of volledig).
  • Ondertussen kan je de groentjes fijnsnijden.
    Snij de komkommer in kleine blokjes
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak fijn.
    Pel de rode ui en hak fijn.
    Halveer de kerstomaten. Als de kerstomaten aan de grote kant zijn, snij dan in vieren.
    Hak de afgekoelde pancetta in fijne stukjes.
    Snij de kipfilets in kleine blokjes.
    Voeg alles (ook de fijngakte peterselie) toe aan de afgekoelde pasta en meng alvast goed.
  • Voor de dressing, meng alvast olijfolie, sap van halve citroen, honing, peper en zout. Verbrokkel de feta heel fijn en meng dit onder het sausje.
    Giet de dressing over de pastasalade en meng goed.
    Je kan deze direct serveren of dek af en bewaar in de koelkast. Zo zal de pastasalade nog meer smaak krijgen. Je kan deze dus perfect de dag voordien al maken.
    TIP! Je kan afwerken met nog meer verbrokkelde feta.
Trefwoord feta, kip, op voorhand maken, pancetta, pasta, pastasalade, rijstsalade, snel klaar