Ga terug
Ook al is het zomer, een lekker stukje cake gaat er altijd in! En van deze makkelijke Yoghurtcake met perziken en blauwe bessen ga je smullen. Het is een upside down cake ofwel een omgekeerde cake met een extra wow effect. Dit is een heel simpel cake recept op basis van yoghurt waardoor ie lekker licht en fris is

Yoghurtcake met perziken en blauwe bessen

Ook al is het zomer, een lekker stukje cake gaat er altijd in! En van deze makkelijke Yoghurtcake met perziken en blauwe bessen ga je smullen. Het is een upside down cake ofwel een omgekeerde cake met een extra wow effect. Dit is een heel simpel cake recept op basis van yoghurt waardoor ie lekker licht en fris is
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • springvorm +/- 22 a 24cm

Ingrediënten
  

  • 115 gr boter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 2 el bruine suiker = cassonade
  • 2 a 3 perziken (niet te rijp)
  • 150 gr blauwe bessen + 1el bloem
  • 100 gr suiker
  • 20 gr vanillesuiker (= 2 zakjes)
  • 1 tl zeste van citroen
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 280 gr zelfrijzende bloem (+ 1 snuifje bakpoeder
  • 240 gr griekse yoghurt (of stevige volle yoghurt)

Instructies
 

  • Begin met het bekleden van de bodem en zijkanten van de springvorm. + ik heb de buitenkant ook nog bekleed met wat aluminiumfolie. We gaan namelijk zo dadelijk de bodem royaal insmeren met boter waardoor deze kan gaan lekken tijdens het bakken.
    Bij de ingrediëntenlijst heb ik bij de boter + extra om in te vetten. Gebruik hiervoor zo'n klontje boter en vet hiermee de bodem goed in en een heel klein beetje van het randje. Er mag echt een mooi royaal laagje boter liggen. Strooi hierover de bruine suiker zodat de boter mooi bedekt is met de suiker.
    Halveer de perziken, verwijder de pit en snij in plakjes. Verdeel deze over de bodem zodat deze mooi bedekt is. Er zullen nog wat gaatjes zijn maar dat maakt niet uit.
    Doe de blauwe bessen in een kommetje. Doe er 1el bloem bij en meng goed zodat de bessen een dun laagje bloem hebben.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de suiker, vanillesuiker en zeste van citroen in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Meng dit even en laat zo'n 5min staan. Doe er dan de zachte boter (115gr) boter bij. Mix dit op hoge snelheid voor zo'n 3 a 4min tot deze licht en romig geklopt is. Schraap af en toe de zijkanten even los.
    Voeg er vervolgens één voor één de eieren bij en mix steeds goed. Wanneer alle eitjes zijn toegevoegd, mix nog zeker één minuut op hoge snelheid.
    Zet je mixer dan op de laagste stand. Voeg nu afwisselend wat van de bloem en wat van de yoghurt toe. Mix tot een mooi glad deeg en zet je mixer dan uit. Te lang mixen zal ervoor zorgen dat je cake niet luchtig genoeg zal zijn. De laatste restjes bloem kan je met een spatel nog even even mengen.
    Als laatste voeg je de blauwe bessen toe en meng nog even heel kort met een spatel.
    Schep het deeg bovenop de stukjes perzik in de springvorm.
    Bak de cake mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 50min (afhankelijk van je oven en de grote van je vorm). Check met een satépriker of de cake gaar is binnenin.
  • Eenmaal gebakken, haal de cake uit de oven en laat zo'n 8min afkoelen in de vorm.
    Verwijder dan de springvorm. Leg een bord bovenop de cake en draai met behulp van het bord de cake om. Verwijder het bakpapier en je zal mooi de stukjes perzik zien. Laat verder afkoelen.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, blauwe bessen, dessert, gebak, gemakkelijk dessert, perziken, yoghurt, yoghurtcake