Ga terug
Deze makkelijke Aardbeien muffins zijn lekker lekker lekker! Een super simpel en eenvoudig recept voor luchtige muffins met yoghurt, lekkere aardbeien en wat witte chocolade. Deze cakejes zijn een ideaal tussendoortje of voor bij de koffie of thee.

Aardbeien muffins

Deze makkelijke Aardbeien muffins zijn lekker lekker lekker! Een super simpel en eenvoudig recept voor luchtige muffins met yoghurt, lekkere aardbeien en wat witte chocolade. Deze cakejes zijn een ideaal tussendoortje of voor bij de koffie of thee.
Gang dessert, gebak, Tussendoortje, voor bij de koffie
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm (+ eventuel papieren vormpjes bij een metalen bakvorm)

Ingrediënten
  

  • 150 gr aardbeien
  • 75 gr witte chocolade
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 150 gr bruine suiker (=cassonade)
  • 100 gr suiker
  • 1/4 tl kaneel
  • 170 gr boter (gesmolten)
  • 125 gr griekse yoghurt (of stevige volle yoghurt)
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 3 gr baking soda + het sap van halve citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Gebruik je metalen cupcake/muffin bakvorm, leg er dan papieren vormpjes in. Gebruik je siliconen bakvorm dan hoef je geen papieren vormpjes te gebruiken.
  • Verwijder het kroontje van de aardbeien. Snij ze in vieren. Zet even opzij.
    Hak de chocolade fijn. Zorg dat je deze echt fijnhakt anders zullen de stukjes naar beneden zakken. Omdat we deze zo fijn hakken, is de smaak heel subtiel. Zet even opzij.
  • Meng de bloem met de bruine suiker, suiker en kaneel. Zet even opzij.
    Doe de yoghurt, eieren, vanille extract en gesmolten boter in een mengkom. Roer of mix dit even los tot een glad papje. Voeg het het bloem mengsel toe en meng of mix kort tot een glad deeg. Meng of mix heel kort tot een glad deeg, zo krijg je luchtige muffins.
    Roer de baking soda los met het sap van halve citroen (zo activeer je baking soda). Dit zal beginnen bruisen dat is is normaal. Voeg dit toe aan het deeg samen met de aardbeien en de witte chocolade. Voeg niet alle aardbeien toe, hou er nog een paar apart. Meng dit nog even kort doorheen het deeg met een spatel.
    Verdeel het deeg over de vormpjes. Ik gebruikte hiervoor een ijschepper. Vul de vormpjes niet te vol aangezien ze nog een beetje zullen rijzen. Verdeel er nu nog wat resterende aardbeien over en zet dan in de oven. Bak de muffins mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 25min. Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn binnenin. Haal uit de en laat afkoelen
    TIP! Ik vind ze op hun lekkerste als ze nog wat lauw zijn.
Trefwoord aardbeien, bakken, dessert, gebak, muffins, tussendoortje, voor bij de koffie, witte chocolade, yoghurt