Ga terug
Deze Cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone is makkelijk om te maken, snel klaar, super lekker en ideaal voor iedere gelegenheid. Deze kaastaart wordt gebakken in de oven en is op basis van mascarpone en ricotta. De frisse frambozen en de crumble maken het helemaal af.

Cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone

Deze Cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone is makkelijk om te maken, snel klaar, super lekker en ideaal voor iedere gelegenheid. Deze kaastaart wordt gebakken in de oven en is op basis van mascarpone en ricotta. De frisse frambozen en de crumble maken het helemaal af.
5 van 1 stem
Porties 6

Equipment

  • 1 springvorm 20cm

Ingrediƫnten
  

Deeg

  • 275 gr patisseriebloem
  • 125 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gr boter (koud)

Vulling

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr ricotta
  • 75 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl zeste van citroen
  • 2 eieren
  • 50 gr vanille puddingpoeder
  • 250 gr frambozen (vers of diepvries)

Instructies
 

  • Begin met het maken van het deeg.
    Bekleed alvast de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier.
    Doe bloem, suiker, vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Roer dit even los. Voeg de koude boter in stukjes toe en mix/kneed/meng tot je een deegbal krijgt. Op het laatst zal je misschien met je handen wat moeten kneden om er een deegbal van te maken. Blijft het iets te kruimelig, voeg een heel klein beetje water toe.
    Neem 2/3 van het deeg en bedek er de bodem en de zijkanten mee. Je zal dit met je handen in de vorm dienen te duwen. De rest van het deeg gaan we bij de afwerking in kleine stukjes trekken en over de taart als een crumble verdelen
    Zet dit even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Voor de vulling, doe de mascarpone, ricotta, suiker, vanille extract en zeste van citroen in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en mix opnieuw goed. Als laatste voeg je de vanille puddingpoeder toe en mix nog even heel goed tot een glad beslag.
    Doe de frambozen bij de vulling en meng even kort met een spatel.
    TIP! Gebruik je diepvries frambozen dan hoef je deze niet eerst te laten ontdooien.
    Giet de vulling in de taartvorm.
    Het resterende deeg trek je in kleine stukjes en verdeel dit als een crumble over de taart.
    Bak de taart zo'n 55min in de oven tot deze mooi stevig gebakken is. Zet de oven dan uit en zet op een kiertje open. Laat de taart nog zo'n 10min in de oven staan. Haal de kaastaart dan uit de oven en laat verder afkoelen.