Ga terug
Deze exotische fruittaart is een heel eenvoudig recept. Heerlijk exotisch fruit zoals ananas, mango en kiwi wordt gecombineerd met een kokos banketbakkersroom en een krokante taartkorst ofwel pâte sucrée. Een makkelijke taart om tijdens de winter te maken.

Exotische fruittaart

Deze exotische fruittaart is een heel eenvoudig recept. Heerlijk exotisch fruit zoals ananas, mango en kiwi wordt gecombineerd met een kokos banketbakkersroom en een krokante taartkorst ofwel pâte sucrée. Een makkelijke taart om tijdens de winter te maken.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • taartvorm +/- 22cm

Ingrediënten
  

  • 1 portie taartdeeg (*)
  • 1/2 ananas
  • 2 kiwi's
  • 1 mango

Kokos banketbakkersroom

  • 125 gr witte chocolade
  • 400 ml kokosmelk (= 1 blik)
  • 100 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 2 eigelen
  • 45 gr vanille puddingpoeder
  • 1 tl zeste van limoen (fijn geraspt)

Instructies
 

  • We beginnen met het bakken van de taartkorst.
    Beleg je taartvorm met het (zelfgemaakte of zelfgekochte) taartdeeg, duw goed aan en snij het overtollige deeg weg. Bak het deeg blind met behulp van bakpapier en bakbonen/linzen/rijst/ ... voor zo'n 15min. Verwijder dan het bakpapier en de vulling en bak nog eens voor zo'n 5min zodat het deeg mooi kan kleuren. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Voor de banketbakkersroom.
    Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom. Zet even opzij.
    Doe de kokosmelk en 50ml van de melk in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook.
    Doe de resterende 50ml melk in een kommetje samen met de suiker, eigelen en vanille puddingpoeder. Roer dit los tot een glad papje.
    Als de melk kookt, giet dan de helft al roerend over het suiker-ei mengsel. Roer dit goed door. Giet dan alles terug in het kookpotje en breng dit al roerend aan de kook. Nu zal de pudding ook gaan indikken. Blijf goed roeren tot je een mooi pudding krijgt. Haal dan van het vuur en giet de warme pudding over de stukjes chocolade. Roer goed zodat de chocolade kan smelten. 
    Eenmaal gesmolten, voeg nog de fijn geraspte zeste van limoen toe. Meng nog even kort en bedek de pudding dan met plasticfolie. De folie dient de pudding echt te raken om een velletje te voorkomen. Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Zet niet in de koelkast anders wordt ie te vast.
  • Als de pudding volledig is afgekoeld, mix deze dan even terug los met een handmixer.
    Vul de afgekoelde taartkorst met de pudding.
    Werk af met stukjes ananas, kiwi en mango.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan kiezen voor taartdeeg van de winkel of maak zelf je pâte sucrée (klik hier voor het recept)
Trefwoord ananas, banketbakkersroom, kiwi, kokos, kokosmelk, mango, taart