Paddenstoel koekjes
Zijn ze niet schattig deze paddenstoel koekjes? Ideaal om samen met de kinderen te bakken tijdens de vakantie. De koekjes zijn op basis van zanddeeg en zijn enorm makkelijk en snel te maken.
Koekjes
- 370 gr patisseriebloem
- 160 gr poedersuiker
- 1/2 tl bakpoeder
- 150 gr boter (op kamertemperatuur)
- 1 ei (op kamertemperatuur)
- 1 eigeel (op kamertemperatuur)
- 1 tl vanille extract
Vulling + Afwerking
- 55 gr amandelmeel (of poeder)
- 150 gr aardbeienconfituur
- 250 gr witte chocolade
- rode kleurstof
- 1 handvol amandelen (gepelde)
Vulling
Het kuiltje dat we hebben gemaakt gaan we opvullen met de kruimels die we hebben opgevangen bij het uithollen van de koekjes. Zorg dat dit echt fijne kruimels zijn. Voeg daar nog amandelmeel en de confituur aan toe. Meng goed tot een dikke ietwat plakkerige massa.Vul de uitgeholde topjes van de paddenstoelen met dit mengsel en duw hierin een steeltje. De vulling zal er iets uitkomen maar duw en kneed deze er mooi terug in en rond. Leg ze in een schaal en zet in de koelkast terwijl je de chocolade smelt. Smelt de witte chocolade au bain-marie, eenmaal gesmolten voeg je de rode kleurstof toe. Roer goed.Terwijl de chocolade aan het smelten is, kan je de gepelde amandelen fijn hakken. Zet 1 of 2 bakplaten of borden klaar en bedek met bakpapier. Deze moeten in de koelkast kunnen. Dip de topjes van de paddenstoelen in de gesmolten chocolade en strooi er meteen de fijngehakte amandelen over. Leg op de beklede bakplaat of bord. Doe dit met alle koekjes en zet deze een uurtje in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. Bewaar ze luchtdicht
Trefwoord bakken met de kids, chocolade, kerstmis, koekjes, zanddeeg