Ga terug
Haal dat wafelijzer maar boven voor deze heerlijk luchtige karnemelk wafels. Ze zijn enorm makkelijk en snel te maken en zijn ideaal als tussendoortje of voor tijdens het ontbijt met Kerstmis of Nieuwjaar. Serveer doen we met een lekker simpele compote op basis van veenbessen en maple syrup

Karnemelk wafels

Haal dat wafelijzer maar boven voor deze heerlijk luchtige karnemelk wafels. Ze zijn enorm makkelijk en snel te maken en zijn ideaal als tussendoortje of voor tijdens het ontbijt met Kerstmis of Nieuwjaar. Serveer doen we met een lekker simpele compote op basis van veenbessen en maple syrup
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

Compote van veenbessen

  • 350 gr veenbessen (vers of diepvries)
  • 200 ml maple syrup
  • 50 gr bruine suiker
  • 1 tl zeste van sinaasappel (fijn geraspt)
  • 1 snuifje kaneel

Karnemelk wafels

  • 120 gr boter
  • 325 gr patisseriebloem
  • 40 gr suiker
  • 1 tl kaneel
  • 10 gr bakpoeder
  • 360 ml karnemelk
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren

Instructies
 

Compote van veenbessen

  • Als je deze compote bij de wafels wenst te serveren dan kan je hiermee het best beginnen.
    Doe de veenbessen, maple syrup, bruine suiker, zeste van sinaasappel en kaneel in een kookpotje. Breng zachtjes aan de kook en roer regelmatig zodat de suiker kan smelten. Als dit kookt, zet op een zacht vuurtje en laat zo'n 25min zachtjes sudderen. De veenbessen zullen openpoffen en na een tijdje een dikke compote vormen.
    Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.

Karnemelk wafels

  • Begin met de boter te smelten. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en laat even ietwat afkoelen.
    Meng alvast de droge ingrediënten in een kom namelijk de bloem, suiker, kaneel en bakpoeder.
    Neem een tweede kom en doe hierin de karnemelk, afgekoelde gesmolten boter, vanille extract en de eigelen. Mix dit alvast even los. Voeg hier vervolgens in twee delen de droge ingrediënten aan toe. Mix goed tot je een glad deeg krijgt.
    Klop de eiwitten stijf op in een andere kom en meng deze voorzichtig met een spatel onder het deeg. Meng vooral niet te lang. Laat het deeg zo'n 5min rusten
  • Verhit ondertussen je wafelijzer en vet in met wat olie of boter.
    Schep wat van het deeg in het wafelijzer en bak de wafels mooi goudbruin. Reken op zo'n 2 a 3min.
    Eenmaal gebakken, kan je ze ietwat laten afkoelen of direct serveren. Ze zijn op hun lekkerste als ze nog wat warm zijn.
    Smakelijk
Trefwoord brunch, cranberries, feestdagen, karnemelk, kerstmis, kerstontbijt, kerstrecept, maple syrup, veenbessen, wafels