Witte chocoladetaart met blauwe bessen
Zin in een lekker dessertje met witte chocolade, dan is deze Witte chocoladetaart met blauwe bessen wat je zoekt. Een taart bestaande uit de makkelijkste en snelste witte chocolade met slechts 3 ingrediënten. Het bovenste deel is een heerlijk frisse curd op basis van blauwe bessen, gebaseerd op de bekende lemon curd.
Blauwe bessen curd
- 250 gr blauwe bessen (vers of diepvries)
- 2 el citroensap
- 1/2 tl kaneel
- 1 blaadje gelatine
- 2 eieren
- 2 eigelen
- 155 gr suiker
- 1 tl vanille extract
- 40 ml citroensap
- 115 gr boter (koud)
Witte chocolademousse
- 150 gr witte chocolade
- 200 gr roomkaas
- 160 gr room
Begin met het afbakken van het taartdeeg.Wil je zelf je taardeeg ofwel pàte sucrée maken, dan begin je hier eerst mee. Zie in de notities voor de link naar het recept. Eenmaal gebakken, laat de korst volledig afkoelen
(*) je kan hiervoor taartdeeg van de supermarkt gebruiken. Dan maak je het jezelf nog makkelijker. Of maak zelf je pâte sucrée, klik hier voor het recept.
Gebruik je gewoon taartdeeg van de winkel, beleg dan je taartvorm ermee. Duw goed aan en snij het overtollige deeg weg. Bak het deeg blind (met behulp van bakpapier en bakbonen/linzen of rijst) mooi gaar en goudbruin. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Heb je zelf je deeg gemaakt, rol het deeg dan uit en volg dezelfde stappen als hier boven. Maar na het bekleden van de vorm, zet je dit best nog zo'n 20min in de koelkast om terug op te stijven. Bak het dan vervolgens mooi gaar en goudbruin (ook blind met bakpapier en bakbonen/linzen of rijst)
Trefwoord blauwe bessen, curd, pate sucree, taart, witte chocolade, witte chocolademousse