Ga terug
Deze Tomatenrisotto met gevulde paprika's is een ideaal receptje om je weekmenu te zetten. Makkelijk en snel te maken, bomvol smaak, vegetarisch, zonder wijn en super lekker. De paprika's worden gevuld met zowel feta als mozzarella.

Tomatenrisotto met gevulde paprika's

Deze Tomatenrisotto met gevulde paprika's is een ideaal receptje om je weekmenu te zetten. Makkelijk en snel te maken, bomvol smaak, vegetarisch, zonder wijn en super lekker. De paprika's worden gevuld met zowel feta als mozzarella.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Risotto

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 6 a 7 zongedroogde tomaatjes + eventueel wat van de olie
  • 350 gr risottorijst
  • 2 x tomatenblokjes (uit blik = 400gr per blik)
  • 600 ml bouillon (groente of kip)
  • 1 kl gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Scheutje room (optioneel)

Gevulde paprika's

  • 4 paprika's (of puntpaprika)
  • 200 gr feta
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • gedroogde oregano
  • olijfolie

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de risotto.
    Pel de ui en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.
  • Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie (en eventueel wat van olie van de zongedroogde tomaten) en stoof hierin de ui eerst glazig voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig zodat de ui niet gaat aanbakken.
    Voeg er dan vervolgens de fijngehakte look, zongedroogde tomaten en de risottorijst aan toe. Roer heel even en laat dan zo'n minuutje mee bakken.
    Doe er dan de tomatenblokjes, bouillon en oregano bij. Roer heel even, breng zachtjes aan de kook en laat dan heel zachtjes sudderen. Zo kan de rijst rustig garen. Roer heel af en toe en heel kort om te checken of de rijst niet aanbakt aan de bodem. Heeft de rijst zo goed als al het vocht opgenomen, maar is ie nog niet gaar dan voeg je nog een soeplepel bouillon toe.
    Ondertussen kan je de paprika's gaan vullen
  • Voor de gevulde paprika.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
    Wrijf ze goed in met olijfolie en leg op een beklede bakplaat.
    Snij de feta in dunne plakjes en vul de paprika's hiermee. Strooi er nog een royale hoeveelheid geraspte mozzarella over.
    Bak de paprika's in de oven voor zo'n 15min tot de kaas lichtjes begint te kleuren.
  • Als de rijst mooi gaar is. Haal van het vuur. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en/of oregano. Ik voegde ook nog een scheutje room toe maar dit is optioneel.
    Serveer de risotto met de gevulde paprika's
    Smakelijk!
Trefwoord doordeweeks recept, feta, mozzarella, paprika, risotto, tomaten