Ga terug
Gemakkelijker kan niet met deze Bladerdeeg plaattaart met zomerfruit. Een super snelle taart waar je weinig werk aan hebt en dat iedereen gewoon lust. Krokant bladerdeeg, een vanillecrème op basis van zure room en heerlijk zomerfruit (abrikozen en pruimen)

Bladerdeeg plaattaart met zomerfruit

Gemakkelijker kan niet met deze Bladerdeeg plaattaart met zomerfruit. Een super snelle taart waar je weinig werk aan hebt en dat iedereen gewoon lust. Krokant bladerdeeg, een vanillecrème op basis van zure room en heerlijk zomerfruit (abrikozen en pruimen)
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 225 gr zure room (*)
  • 60 gr poedersuiker
  • 2 el vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 5 a 6 pruimen (**)
  • 5 a 6 abrikozen (**)
  • 1 el suiker
  • 1 handvol amandelschaafsel
  • 1 rol bladerdeeg

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
    Beleg een bakplaat met bakpapier
  • Maak alvast eerste de crème.
    Doe hiervoor de zure room, poedersuiker, vanille puddingpoeder, eidooier en vanille extract in een mengkom. Mix of roer dit tot een gladde massa. Zet dit even opzij.
  • Vervolgens gaan het fruit versnijden.
    Halveer de abrikozen en pruimen en ontpit ze.
    Omdat de abrikozen die ik gebruikte, vrij klein waren heb ik deze niet in plakjes gesneden. De pruimen heb ik wel in dunne plakjes gesneden.
  • Rol het bladerdeeg uit en je kan dit best meteen op de beklede bakplaat leggen.
    Verdeel hierover de zure room crème. Blijf wel zo'n 2cm van de kant weg omdat we deze nog gaan oprollen naar binnen. Verdeel de plakjes fruit over de crème en zorg dat de crème eigenlijk volledig bedekt is met het fruit. Je kan hier een patroon van maken of ga gewoon random aan de slag.
    Rol vervolgens de randjes van het deeg ietwat naar binnen. Strooi nog wat suiker en amandelschaafsel over het fruit. Het eiwit dat we nog over hebben, gaan we gebruiken om de randen mee in te smeren.
    Zet de bladerdeegtaart in de oven en bak ze mooi goudbruin voor zo'n 25 a 30min.
    Serveer direct
    Smakelijk

Notities

(*) je kan de zure room vervangen door ricotta of roomkaas
(**) Qua fruit je kan een mix van pruimen, abrikozen, nectarines en perziken hiervoor gebruiken. Kijk wat je in huis hebt of wat je graat lust. 
Trefwoord abrikozen, bladerdeeg, pruimen, snel dessert, taart, vanille, zure room