Taart als ontbijt, dat kan perfect met deze gezonde stracciatella ontbijttaart. Een originele manier van een klassieke yoghurtbowl met fruit en granola. De bodem bestaat uit havermout en amandelemeel. Daarop komt een frisse laag griekse yoghurt met stukjes chocolade en blauwe beesen.
2,5elagavesiroop (of honing of maple syrup) + extra
1tlvanille essence
100grpure chocolade(of chocolate chips)
100grblauwe bessen+ extra om te serveren
Instructies
Bodem
Beleg de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.Ontpit de dadels en doe in een blender/foodprocessor samen met de havermout en amandelmeel. Mix tot een een kruimelig ietwat plakkerig deeg.Voeg de kokosolie en en maple agavesiroop toe en mix nog even goed tot een mooie plakkerige deegbal. Is dit nog iets te droog, voeg nog een beetje gesmolten kokosolie toe.Schep het deeg in de springvorm en duw goed aan zodat de hele bodem gelijk bedekt is.Zet in de koelkast terwijl je de yoghurt laag maakt.
Yoghurt laagje
Week de blaadjes gelatine in koud water. Doe de melk in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen.Laat dit zo'n 10min afkoelen op kamertemperatuur. Mix de yoghurt los in een mengkom voeg de agavesiroop, vanille essence en het melk-gelatine mengsel. Mix tot een mooie gladde massa.Hak de chocolade fijn en voeg samen met de blauwe bessen toe aan het yoghurt mengsel.Spatel dit nog even goed door. Giet dit yoghurt mengsel over de bodem en zet voor minstens 3h of langer in de koelkast om op te stijven.
Serveer de ontbijttaart met nog extra blauwe bessen en agavesiroop om af te werken.Smakelijk