Een gezonde makkelijke hamburger op basis van courgette, het perfecte healthy fast food recept. De burger wordt nog geserveerd met gegrilde halloumi en een snelle tzatziki saus.
Laat de geraspte courgette even uitlekken in een zeef en probeer en dan zoveel mogelijk vocht uit te drukken met keukenpapier.
Meng de courgette met de couscous, fijngehakte look, lente-ui, kruiden, zeste van citroen, peper en zout. Voeg de eieren toe en meng goed.Dit moet een ietwat plakkerig deeg worden waar je burgertjes van kan vormenIs het deeg te droog, voeg dan wat olijfolie toe.Is het deeg te nat, voeg dan wat havermout/paneermeel of panko toe. Vorm balletjes/burgertjes van dit mengsel en leg op een beklede bakplaat.Laat ze zo'n 30min opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de courgette burgers zo'n 20 a 25min tot ze mooi goudbruin zijn. Draai ze tijdens het bakken zodat ze langs beide kanten bruin worden.
Tzatziki
Rasp de komkommer fijn en laat uitlekken in een zeef. Probeer er zoveel mogelijk vocht uit te duwen met keukenpapier.Meng de yoghurt met de fijngehakte look, kruiden, peper en zout. Voeg de komkommer toe en meng nog even kort.
Vlak voor het serveren, snij de halloumi in plakken en grill ze kort in een (grill) pan langs beide kanten. Wrijf de broodjes in met wat tzatziki en beleg met de burgertjes, wat rode ui, gegrilde halloumi en wat rucola. Serveer de overgebleven tzatziki er apart nog bij.Smakelijk