Ga terug
Zoete aardappelkoekjes - Snel, eenvoudig & voedzaam

Zoete aardappelkoekjes

Deze hartige zoete aardappelkoekjes met een licht kruiden-yoghurtsausje is het ideale gezonde hapje. Met slechts 6 ingredienten en in slechts 30min heb je deze op tafel staan.
Totale tijd 30 minuten
Gang hapje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Zoete aardappelkoekjes

  • 400 gr zoete aardappelen
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eieren
  • 1 tl kipkruiden
  • 1 snuifje zout
  • 1 el bloem
  • Olie

Yoghurt-kruidensausje

  • 200 gr griekse yoghurt
  • 1 el dille (fijngehakt)
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

Zoete aardappelkoekjes

  • Schil de zoete aardappelen en rasp ze. Als je een foodprocessor hebt met een raspfunctie, kan je het best deze gebruiken.
    Hak de lente-uit fijn.
    Doe de eieren, kipkruiden en zout in een mengkom en klop los.
    Voeg de geraspte zoete aardappel en lente-ui toe.
    Doe hierbij de bloem en meng goed.
    Verhit een pan met een royale scheut olie en schep ongeveer 1el (per koekje - dit is voor kleine koekjes ideaal als hapje) van het deeg in de pan. Druk iets platter en bak ze mooi goudbruin langs beide kanten. Je kan
    TIP : Laat de koekjes eerst zo'n 3 a 4min bakken alvorens ze om te draaien. Anders zullen ze niet stevig zijn en uiteenvallen als je omdraait.
    TIP : Zorg dat er steeds genoeg olie is in de pan.
    TIP : Roer steeds heel goed door het zoete aardappel deeg alvorens in de pan te scheppen. Tijdens het staan zal er vocht in de kom komen, dit is normaal. Daarom is het belangrijk om steeds goed te mengen alvorens wat deeg in de pan te scheppen.
    TIP : Als de koekjes niet stevig genoeg zouden zijn, voeg nog een beetje extra bloem toe.
    Serveer de koekjes direct.

Yoghurt kruidensausje

  • Meng hiervoor alle ingredienten en serveer bij de koekjes.
    Smakelijk
Trefwoord gezond, hapje, snel klaar, snelle recepten, vegetarisch, zoete aardappel