Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Doe in een blender en mix tot een glad papje.Doe dit papje in een kookpotje samen met de maizena en beide suikers. Meng goed.Zet op een middelhoog vuur en laat al roerend indikken. Haal van het vuur en voeg de vlierbloesemsiroop en citroensap toe. Meng goed en laat volledig afkoelen.
Voor de cake
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm heel goed in en bebloem deze ook. Zet even opzij.
Doe de zachte boter/margarine en suiker in de mengkom van je keukenmachine en mix deze romig en luchtig voor zo'n 3min.Voeg nu één voor één de eieren toe en meng steeds goed. Voeg ook de vanille essence toe.Voeg in porties de bloem toe en als laatste de zure room.Mix tot een mooi glad deeg. Giet de helft van het deeg in de bavorm en spreid goed uit zodat de hele bodem bedekt is. Lepel hierop wat van de compote. Je hoeft niet alle compote te gebruiken. De rest kan je er apart bij serveren.Giet nu de rest van het deeg in de bakvorm. Bak de cake zo'n 55 a 60min in de oven tot de cake mooi goudbruin en gaar is binnenin. Check dit met een satéprikker.Haal uit de oven, laat de cake zo'n 15min afkoelen in de vorm en ontvorm dan. Laat de cake volledig afkoelen.
Voor de glazuur
Meng de poedersuiker met de vlierbloesemsiroop tot een dik papje. Is het nog iets te kruimelig voeg nog een heel klein tikkeltje siroop toe. "Drizzle" de glazuur over de cake en laat uitharden.Werk de cake af met wat verse aardbeien.Smakelijk