Ga terug

Zalm met mosterd- kruidenkorst & knolselderpuree

Een snel feestelijk recept met de nodige smaak & pit
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Knolselderpuree

  • 1 knolselder (groot)
  • 250 gr ricotta
  • 1 el grove mosterd (Maille Dijon Ancienne)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zalm met mosterd-kruidenkorst

  • 4 zalmfilets
  • 60 gr panko (of paneermeel)
  • 4 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 1 tl rozemarijn (fijngehakt)
  • 1/2 tl tijm
  • 1,5 el Dijon mosterd (Maille Dijon Originale)
  • 1 tl zeste van citroen (fijngehakt)
  • Peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

Knolselderpuree

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
    Maak de knolselder schoon en zandvrij. Schil niet.
    Leg op een groot stuk aluminiumfolie (je kan best 2 stukken aluminiumfolie gebruiken)
    Wrijf in met olijfolie en kruid met peper en zout. Verpak de knolselder goed, leg in een ovenschaal en gaar de knolselder voor zo'n 1h30 a 2h tot deze helemaal gaar is binnenin.
  • Haal de gare knolselder uit de oven en laat even ietwat afkoelen.
    Open het pakketje voorzichtig. Verwijder de schil en de wortels.
    Doe het vruchtvlees van de knolselder in een blender en mix tot een gladde puree.
    Voeg de ricotta, grove mosterd, peper en zout toe. Mix nog even tot een gladde puree.
    TIP !! Je kan de puree al makkelijk een dag op voorhand maken

Zalm met mosterd-kruidenkorst

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
    Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de zalmfilets.
    Kruid de zalm met een beetje peper en zout
  • Meng de panko met de kruiden, mosterd, 2el olijfolie, zeste van citroen en een beetje peper en zout. Is dit mengsel nog iets te droog, voeg nog een beetje olijfolie toe
    Beleg de zalm met het panko mengsel en duw een beetje aan.
  • Bak de zalm in de oven voor zo'n 15 a 20min (afhankelijk van de dikte)
    Je kan op het laatste de grill nog even opzetten voor een goudbruin korstje.
  • Serveer de gebakken zalm met de puree
    Smakelijk !
Trefwoord feestdagen, feestmenu, kerstmis, knolselder, kruiden, mosterd, snel klaar, zalm