Verwarm de oven voor op 200 gradenMaak de knolselder schoon en zandvrij. Schil niet.Leg op een groot stuk aluminiumfolie (je kan best 2 stukken aluminiumfolie gebruiken)Wrijf in met olijfolie en kruid met peper en zout. Verpak de knolselder goed, leg in een ovenschaal en gaar de knolselder voor zo'n 1h30 a 2h tot deze helemaal gaar is binnenin.
Haal de gare knolselder uit de oven en laat even ietwat afkoelen.Open het pakketje voorzichtig. Verwijder de schil en de wortels. Doe het vruchtvlees van de knolselder in een blender en mix tot een gladde puree.Voeg de ricotta, grove mosterd, peper en zout toe. Mix nog even tot een gladde puree.TIP !! Je kan de puree al makkelijk een dag op voorhand maken
Zalm met mosterd-kruidenkorst
Verwarm de oven voor op 180 gradenBeleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de zalmfilets.Kruid de zalm met een beetje peper en zout
Meng de panko met de kruiden, mosterd, 2el olijfolie, zeste van citroen en een beetje peper en zout. Is dit mengsel nog iets te droog, voeg nog een beetje olijfolie toeBeleg de zalm met het panko mengsel en duw een beetje aan.
Bak de zalm in de oven voor zo'n 15 a 20min (afhankelijk van de dikte)Je kan op het laatste de grill nog even opzetten voor een goudbruin korstje.
Serveer de gebakken zalm met de pureeSmakelijk !
Trefwoord feestdagen, feestmenu, kerstmis, knolselder, kruiden, mosterd, snel klaar, zalm