Ga terug
Een lekkere aardappelsalade dat smaakt altijd. Deze makkelijke Aardappelsalade met asperges is snel klaar en zit bomvol smaak. Tover deze doordeweeks op tafel met een stukje vlees of vis of als bijgerecht bij een zomerse barbecue. Deze salade bestaat uit geroosterde aardappelen, witte asperges, radijsjes, komkommer, kropsla en een frisse yoghurtsaus

Aardappelsalade met asperges

Een lekkere aardappelsalade dat smaakt altijd. Deze makkelijke Aardappelsalade met asperges is snel klaar en zit bomvol smaak. Tover deze doordeweeks op tafel met een stukje vlees of vis of als bijgerecht bij een zomerse barbecue. Deze salade bestaat uit geroosterde aardappelen, witte asperges, radijsjes, komkommer, kropsla en een frisse yoghurtsaus
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 700 gr aardappelen (vastkokend)
  • 1 bussel witte asperges (*)
  • 4 eieren
  • 1/2 bussel radijsjes
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 kropsla
  • 1/2 kleine rode ui
  • rozemarijn, tijm, oregano, ... (**)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Yoghurtsaus

  • 100 gr natuuryoghurt (halfvolle of volle)
  • 1 el mayonaise
  • 1,5 el peterselie (fijngehakt)
  • 1,5 el bieslook (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de aardappelen te schillen. Halveer ze of snij in kwarten. Kook ze bijna gaar in gezouten water. Ze hoeven nog niet perfect gaar te zijn aangezien we ze nog gaan roosteren in de oven
    TIP! Heb je een stoomoven dan kan je ze ook stomen
    TIP! Je kan de aardappelen ook al even op voorhand garen, dan hoef je ze enkel nog te roosteren in de oven
  • Schil ondertussen de asperges, kook ook deze bijna gaar in de gezouten water. Ook de asperges gaan we nog kort roosteren in de oven.
    Laat ze wat afkoelen en snij dan in kleinere stukjes.
    TIP! Heb je een stoomoven dan kan je ze ook stomen
    TIP! Je kan de asperges ook al even op voorhand garen, dan hoef je ze enkel nog te roosteren in de oven
  • Kook de eieren hard (zo'n 10min) of zoals ik ze liever heb mediumhard (dooier nog een beetje lopend) dan kook je ze zo'n 6min. Laat de eieren schrikken in koud water en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
    Verdeel de aardappelen over een beklede bakplaat. Overgiet met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
    Gebruik je verse kruiden, leg deze takjes dan tussen de aardappelen. Gebruik je gedroogde kruiden, strooi deze dan over de aardappelen.
    Rooster de aardappelen mooi goudbruin in de oven voor zo'n 20 a 25min. Hussel af en toe door de aardappelen.
    De laatste 10min, voeg je de asperges toe tussen de asperges. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
    Eenmaal mooi gebakken, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen.
  • Verwijder ondertussen het loof van de radijsjes en hak ze fijn.
    Snij de komkommer in kleine fijne blokjes
    Was de sla en trek in stukken.
    Pel de eieren.
    Pel de rode ui en hak fijn.
    Maak het sausje door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Verdeel de sla over een groot bord. Verdeel hierover de geroosterde aardappelen en asperges. Werk af met de radijsjes, komkommer, rode ui en gehalveerde eieren. Serveer er het sausje apart bij.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan hier ook kiezen voor groene asperges. Of als de asperges niet in het seizoen zijn dan kan je ook prinsessenboontjes kiezen.
(**) Ik gebruikte enkele takjes verse rozemarijn, tijm en oregano om tussen de aardappelen te leggen om te roosteren. Je kan dit eventueel ook vervangen door de gedroogde versie (ongeveer 1/2tl per kruid) of je kan zo'n 1,5tl Italiaanse kruiden (gedroogd) gebruiken. 
Trefwoord aardappelen, asperges, doordeweeks recept, salade, snel klaar, witte asperges, yoghurt