Aardappelsalade met asperges
Een lekkere aardappelsalade dat smaakt altijd. Deze makkelijke Aardappelsalade met asperges is snel klaar en zit bomvol smaak. Tover deze doordeweeks op tafel met een stukje vlees of vis of als bijgerecht bij een zomerse barbecue. Deze salade bestaat uit geroosterde aardappelen, witte asperges, radijsjes, komkommer, kropsla en een frisse yoghurtsaus
- 700 gr aardappelen (vastkokend)
- 1 bussel witte asperges (*)
- 4 eieren
- 1/2 bussel radijsjes
- 1/3 komkommer
- 1/2 kropsla
- 1/2 kleine rode ui
- rozemarijn, tijm, oregano, ... (**)
- Olijfolie
- Peper en zout
Yoghurtsaus
- 100 gr natuuryoghurt (halfvolle of volle)
- 1 el mayonaise
- 1,5 el peterselie (fijngehakt)
- 1,5 el bieslook (fijngehakt)
- Peper en zout
(*) Je kan hier ook kiezen voor groene asperges. Of als de asperges niet in het seizoen zijn dan kan je ook prinsessenboontjes kiezen.
(**) Ik gebruikte enkele takjes verse rozemarijn, tijm en oregano om tussen de aardappelen te leggen om te roosteren. Je kan dit eventueel ook vervangen door de gedroogde versie (ongeveer 1/2tl per kruid) of je kan zo'n 1,5tl Italiaanse kruiden (gedroogd) gebruiken.
Trefwoord aardappelen, asperges, doordeweeks recept, salade, snel klaar, witte asperges, yoghurt