Ga terug
Deze makkelijke yoghurt wafels zijn ideaal om te serveren als ontbijt, brunch of tussendoortje. Ze smaken op ieder moment van de dag. Deze wafels zijn lekker luchtig dankzij de yoghurt die we toevoegen aan het beslag. Serveer met lekkere zomere aardbeien en je gaat scoren!

Yoghurt wafels

Deze makkelijke yoghurt wafels zijn ideaal om te serveren als ontbijt, brunch of tussendoortje. Ze smaken op ieder moment van de dag. Deze wafels zijn lekker luchtig dankzij de yoghurt die we toevoegen aan het beslag. Serveer met lekkere zomere aardbeien en je gaat scoren!
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

  • 280 gr zelfrijzende bloem
  • 3 gr bakpoeder
  • 20 gr vanillesuiker (=2 zakjes)
  • 30 gr suiker
  • 50 gr vanille puddingpoeder (*)
  • 2 eieren
  • 125 gr yoghurt (**)
  • 1 tl vanille extract
  • 360 ml melk
  • aardbeien

Instructies
 

  • Begin met de droge ingrediënten te mengen namelijk zelfrijzende bloem, bakpoeder, vanillesuiker, suiker en vanille puddingpoeder. Zet even opzij
  • Doe eieren, yoghurt, vanille extract en melk in een mengkom. Roer dit even los tot een gladde massa.
    Voeg er de droge ingrediënten aan toe en meng tot een glad beslag. Roer niet te lang.
  • Verwarm je wafelijzer en vet in met wat vetstof.
    Schep wat van het beslag in het wafelijzer. Dit gaat het makkelijkste met een ijsschep.
    Bak de wafels mooi goudbruin.
    Probeer ze direct te serveren dan zijn ze op hun lekkerste. Serveer met lekker veel aardbeien en wat maple syrup of honing.
    Smakelijk

Notities

(*) Gebruik hier gewoon een zakje puddingpoeder van Imperial. Hierin zit automatisch 50gr. Je kan dit eventueel ook vervangen door maizena. Voeg dan iets meer vanille extract toe of nog een extra zakje vanillesuiker
(**) ik koos hiervoor griekse yoghurt. Je kan ook Skyr of volle yoghurt voor gebruiken. 
 
Trefwoord aardbeien, bakken, brunch, ontbijt, tussendoortje, wafels, yoghurt