Ga terug
Op zoek naar een lekker makkelijke pastasalade voor bij de barbecue of bij een zomerse picknick? Dan is deze simpele en snelle pastasalade met spekjes wat je zoekt. Eentje bomvol groentjes, een licht yoghurt mosterd sausje en lekkere krokante spekjes. Laat de spekjes weg voor een vegetarische versie

Pastasalade met spekjes

Op zoek naar een lekker makkelijke pastasalade voor bij de barbecue of bij een zomerse picknick? Dan is deze simpele en snelle pastasalade met spekjes wat je zoekt. Eentje bomvol groentjes, een licht yoghurt mosterd sausje en lekkere krokante spekjes. Laat de spekjes weg voor een vegetarische versie
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gr pasta (*)
  • 2 eieren
  • 3 wortelen
  • 200 gr erwtjes (diepvries)
  • 250 gr spekblokjes (gerookt)
  • 1 paprika
  • 3 lente-uitjes

Sausje

  • 150 gr yoghurt (griekse yoghurt, gewone, volle, ...)
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking. Giet dan af, spoel even onder koud water en laat verder afkoelen.
  • Kook de eieren hard voor zo'n 10min. Spoel dan onder koud water en laat ze volledig afkoelen
  • Schil de wortelen en snij in dunne plakjes. Kook deze kort in water (zo'n 4 a 5min), ze mogen nog beetgaar zijn. De laatste minuut voeg je de erwtjes toe.
    Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
  • Ondertussen kan je de spekblokjes goudbruin bakken in de pan. Laat dan even uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier
  • Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika. Snij in kleine blokjes
    Hak de lente-uitjes fijn.
  • Meng alle ingredienten voor het sausje.
  • Doe de pasta in een ruime kom samen met de wortelen, erwtjes, spekjes, paprika en lente-ui. Meng alvast even.
    Pel de eieren en hak deze in kleine stukjes. Voeg toe aan de salade.
    Voeg enkele eetlepels van het sausje toe. Voeg niet alle saus toe maar serveer apart op tafel zo kan iedereen kiezen. Of als je de pastasalade op voorhand maakt dan kan je vlak voor het serveren nog wat van de saus toevoegen. Als de pastasalade even staat dan zal het sausje in de pasta trekken.
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruikte hier verse ravioli's (gekocht). Eentje met ricotta/spinazie vulling en eentje met ham vulling. Je zou hier ook gewone penne of spirelli voor kunnen gebruiken. 
Trefwoord barbecue, bbq, bijgerecht, mosterd, pasta, pastasalade, ravioli, yoghurt