Ga terug
Deze Citroen cheesecake met aardbeien is gewoon een toppertje! Super makkelijk en snel te maken, lekker fris door de lemon curd en aardbeien, een zalige combinatie van roomkaas en mascarpone en lekkere boterkoekjes. Voor deze kaastaart heb je trouwens geen oven nodig, een no-bake versie.

Citroen cheesecake met aardbeien

Deze Citroen cheesecake met aardbeien is gewoon een toppertje! Super makkelijk en snel te maken, lekker fris door de lemon curd en aardbeien, een zalige combinatie van roomkaas en mascarpone en lekkere boterkoekjes. Voor deze kaastaart heb je trouwens geen oven nodig, een no-bake versie.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • springvorm van zo'n 22 a 24cm

Ingrediënten
  

  • 250 a 300gr gr sprits koekjes (of andere roomboter koekjes)
  • +/- 150 gr lemon curd (*)
  • 250 gr aardbeien

Cheesecake vulling

  • 2 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 500 ml room
  • 10 gr vanillesuiker = 1 zakje
  • 250 gr mascarpone
  • 300 gr roomkaas (Type philadelphia of mascarpone)
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • Begin het maken van de cheesecake vulling.
    Week de blaadjes gelatine in koud water
    Doe 150ml van de room in een kookpotje samen het zakje vanillesuiker. Breng zachtjes tot aan het kookpunt en haal dan van het vuur. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer goed los. Laat ietwat afkoelen.
    Doe mascarpone en roomkaas in een mengkom en mix dit even los tot een gladde massa. Voeg de poedersuiker en vanille extract toe en mix opnieuw kort tot een gladde massa.
    Giet er de 350ml koude room bij en alsook het ietwat afgekoelde room-gelatine mengsel. Klop dit stijf op met een mixer.
  • Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de vorm met enkele Sprits koekjes. Zorg voor een egaal laagje. Sommige koekjes zal je ietwat moeten breken.
    Schep hierop de helft van het cheesecake mengsel. Spreid mooi egaal uit.
    Verdeel hierover enkele eetlepels lemon curd. Je hoeft deze niet uit te smeren. Gewoon hoopjes scheppen. Leg hierop opnieuw een laagje van de koekjes.
    Schep hierop de resterende helft van het cheesecake mengsel, maar hou nog een beetje apart. Spreid mooi egaal uit. Verdeel hierover opnieuw enkele eetlepels lemon curd. Schep hierop het resterende cheesecake mengsel.
    Zet dit zo voor minstens 1h a 1h30 in de koelkast. Dit mag ook langer.
  • Ontvorm taart en schik helemaal rondom de taart nog sprits koekjes. Als de koekjes niet blijven kleven dan kan je ze langs de achterkant een beetje inwrijven met wat honing.
  • Halveer de aardbeien en verdeel deze over de taart.
    Bewaar de taart koel tot voor het serveren.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan lemon curd (zie recept) zelf maken of je kan deze ook in de supermarkt terugvinden. 
Trefwoord aardbeien, cheesecake, kaastaart, lemon curd, mascarpone, no-bake cheesecake, roomkaas, snel klaar