Ga terug
Zin in een makkelijk dessertje met rabarber? Dan moet je gewoon deze taart met pudding en rabarber proberen. Super simpel en snel om te maken, je hebt er zelfs geen mixer voor nodig. De pudding maken we op basis van zure room waardoor dit een lekkere frisse en toch zoete smaak geeft met lekker veel vanille.

Taart met pudding en rabarber

Zin in een makkelijk dessertje met rabarber? Dan moet je gewoon deze taart met pudding en rabarber proberen. Super simpel en snel om te maken, je hebt er zelfs geen mixer voor nodig. De pudding maken we op basis van zure room waardoor dit een lekkere frisse en toch zoete smaak geeft met lekker veel vanille.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 1 taartvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediƫnten
  

  • 3 a 4 stengels rabarber
  • 1 portie taartdeeg
  • 200 gr zure room
  • 150 ml melk
  • 10 gr vanillesuiker = 1 zakje
  • 75 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 35 gr vanille puddingpoeder (Imperial)
  • handvol amandelschaafsel

Instructies
 

  • Begin met het harde achterste van de stengels rabarber te verwijderen. Snij vervolgens de stengels rabarber in 2 of 3 stukken zodat ze in de taartvorm passen. Degene die je in het midden zal leggen, zullen iets groter zijn dan die aan de zijkant.
    Leg even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de taartvorm met het taartdeeg. Duw goed aan bij de kantjes en verwijder het overtollige deeg. Zet dit in even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Voor de vulling.
    Roer de zure room los met de melk, vanillesuiker, suiker en zeste van citroen. Voeg dan de vanille puddingpoeder toe en meng nog even goed.
    Giet de vulling in de taartvorm en zet zo in de oven. Eerst zonder de rabarber, als we deze nu al zouden toevoegen zou deze helemaal naar bodem zakken. De pudding is namelijk vrij lopend. Zet de taart in de oven en bak alvast zo'n 20 a 25min zodat de pudding iets vaster (nog niet volledig gebakken). Verdeel dan de rabarber over de taart samen met wat amandelschaafsel en bak nog eens zo'n 20 a 25min tot de pudding mooi gebakken is.
    Haal uit de oven en laat afkoelen.
    Je kan de taart zowel lauw als koud serveren. Ik vind persoonlijk lauw het lekkerste.
    Smakelijk
Trefwoord dessert, gemakkelijk dessert, pudding, rabarber, taart, zure room