Ga terug
Deze Gnocchi met asperges en ricotta is een receptje dat uitblinkt in zijn eenvoud. Geen hele resem aan ingrediënten, weinig werk, snel klaar en heerlijk fris van smaak. Dit is echt een lekker maaltje voor tijdens een warme lentedag en ideaal voor op je weekmenu.

Gnocchi met asperges en ricotta

Deze Gnocchi met asperges en ricotta is een receptje dat uitblinkt in zijn eenvoud. Geen hele resem aan ingrediënten, weinig werk, snel klaar en heerlijk fris van smaak. Dit is echt een lekker maaltje voor tijdens een warme lentedag en ideaal voor op je weekmenu.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 bussel witte asperges
  • 150 gr erwtjes (diepvries)
  • 600 gr gnocchi
  • 400 gr ricotta
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 1/2 bussel groene asperges
  • 1 klontje boter
  • groene pesto (optioneel)
  • 250 gr gerookte zalm
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de witte asperges te schillen en het harde achterste te verwijderen. Snij de asperges in grove stukken.
    Kook deze heel kort in licht gezouten water. Kook ze max 3min (ze zullen nog wat hard zijn) aangezien je ze nog zal bakken in de pan. De laatste minuut voeg je de erwtjes toe.
    Giet af en spoel goed onder koud water en laat dan goed uitlekken.
    TIP! De groene asperges heb ik niet eerst voorgekookt omdat ik fijne asperges punten heb gebruikt die zullen genoeg gaartijd krijgen in de pan. Gebruik je iets dikkere groene asperges, dan kan je deze samen met de witte asperges even garen in het kokende water.
  • Voor de gnocchi, heb je twee opties. Ofwel bak je deze in de pan maar dan raad ik je aan om 2 aparte grote pannen te gebruiken. Ofwel bak je ze in de oven op een ruime ovenplaat.
    > Bak je ze in de pan. Verhit dan een ruime hoeveelheid olijfolie in de pan. Wees niet te zuinig aangezien de gnocchi's veel vocht opnemen. Doe de gnocchi's in de pan samen met een snuifje zout en bak ze mooi goudbruin langs alle kanten. Hussel regelmatig met de pan. Reken toch op zo'n 10min alvorens ze mooi gebakken zijn.
    > Bak je ze in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg dan een ruime bakplaat met bakpapier. Leg hierop de gnocchi's. Overgiet royaal met olijfolie en wat zout. Hussel goed door elkaar. Bak ze mooi goudbruin in de oven, reken toch op zo'n 25min. Hussel tijdens het bakken even door de gnocchi's zodat ze langs alle kanten mooi goudbruin worden.
  • Terwijl de gnocchi's in de oven staan kan je de losgeklopte ricotta maken.
    Doe de ricotta in een blender (of gebruik een handmixer met de kloppers). Voeg de zeste van citroen toe samen met wat peper en zout. Klop dit mooi romig en luchtig voor zo'n 2min. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Verhit nog een pan met een klontje boter en bak hierin de asperges tot ze lichtjes beginnen te kleuren en ze mooi beetgaar zijn. Breng ze op smaak met peper en zout.
  • Serveer de krokante gnocchi's met de asperges, erwtjes, gerookte zalm en de ricotta. Serveer er optioneel ook nog wat groene pesto bij.
    Smakelijk
Trefwoord asperges, gerookte zalm, gnocchi, groene asperges, ricotta, snel klaar, witte asperges