Ga terug
Op zoek naar het lekkerste gehaktbrood? Wel dan moet je gewoon dit makkelijke en snelle recept voor gehaktbrood met ketchup glazuur maken. Waanzinnig lekker en zowel groot als klein zullen er van smullen dus op je weekmenu zetten.

Gehaktbrood met ketchup glazuur

Op zoek naar het lekkerste gehaktbrood? Wel dan moet je gewoon dit makkelijke en snelle recept voor gehaktbrood met ketchup glazuur maken. Waanzinnig lekker en zowel groot als klein zullen er van smullen dus op je weekmenu zetten.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Ketchup glazuur

  • 235 gr ketchup
  • 50 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 1 kleine sjalot (fijngehakt) - of kleine ui
  • 1 el mosterd
  • 1 el azijn
  • snuifje peper

Gehaktbrood

  • 1 kg gehakt (gemengd)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 1 tl oregano
  • 2 eieren
  • 100 gr paneermeel
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de glazuur.
    Meng hiervoor alle ingrediƫnten.
  • Voor het gehaktbrood, doe het gehakt in een mengkom.
    Voeg 3el van de glazuur toe samen met de ui, oregano, eieren, peper en zout. Meng alvast een. Voeg het paneermeel toe en meng goed.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Bekleed de bodem van een bakplaat of ovenschaal met aluminiumfolie. Reken wat extra aluminiumfolie. Na zo'n 20min dien je het gehaktbroodje bovenaan af te dekken met aluminiumfolie dus reken wat extra.
  • Vorm een broodje van het gehakt mengsel en leg op de bakplaat of ovenschaal.
    Wrijf royaal in met het glazuur. Gebruik niet al het glazuur omdat je tijdens het bakken het broodje nog eens dient in te wrijven.
    Zet het broodje in de oven en bak in totaal voor zo'n 40 a 45min. Na zo'n 15min bakken, verpak je het vleesbrood volledig met aluminiumfolie. De laatste 10min verwijder je opnieuw het aluminiumfolie, wrijf nog eens in met glazuur.
  • Haal het gehaktbroodje uit de oven, laat zo'n 5min rusten.
    Snij in plakjes en serveer.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, gehakt, gehaktbrood, ketchup